V boji o vítězství ve skupině A2 uspěla Ostrava

Z desátého místa půjdou do předkola play – off basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. O možnost vyhrát skupinu A2 přišli domácí porážkou 75:95 s Ostravou v posledním kole nadstavbové části Kooperativa NBL. Výsledek rozhodl o to, že Hanáci v předkole nasazí na USK Praha.

Domácím vůbec nevyšel začátek utkání. Ostrava byla živější a dokázala proměnit své šance. Na začátku 4. minuty už kouč Andy Hipsher sáhl za stavu 2:11 k oddechovému času. Po něm si Hanáci pomohli střelbou z dálky a v první čtvrtině zaznamenali hned pět trojek. Tu poslední vypálil současně se sirénou Feštr. V tomto okamžiku Olomoucko za stavu 21:20 poprvé vedlo.

Po krátké pauze ještě domácí natáhli své vedení na 25:20, pak se ovšem střelecky odmlčeli a jejich soupeři opět otočil výsledek. V dalších minutách se opakoval scénář z první čtvrtiny. Hanáci se snažili mírnou ztrátu dotáhnout, tentokrát se to nepovedlo, protože závěrečný pokus Grmolenského mířil pouze do obroučky a díky tomu v poločase hosté vedli 39:38.

Po návratu ze šatny si už po třech minutách musel vyžádat pauzu domácí trenér, jehož tým rychle nabral ztrátu šesti bodů. Ani domluva nepomohla a ve 25. minutě už Olomoucko prohrávalo 42:53 a o chvíli později dokonce o čtrnáct bodů, když technickou chybu McBrayera potrestala Nová huť hned čtyřmi body a položila základ k průběžnému výsledku 66:54 po třiceti minutách.

Na začátku poslední periody sice Adamu trefil trojku, po několika útočných ztrátách přesto Nová huť ve 32. minutě odskočila na 72:57. Hráči se pokusili o obrat a o dvě minuty později snížili na 67:74. Čtyři minuty před koncem už ale opět prohrávali o patnáct bodů a definitivně přišli o šanci na obrat.

Zpět na aktuality
06. 04. 2024