BK REDSTONE urvalo zápas v Písku a postupuje do předkola play - off

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko si poprvé zahraje předkolo Kooperativa NBL. Rozhodlo o tom jejich vítězství 99:95 v 11. kole nadstavbové části soutěže. Dvě kola před koncem je nemůže nikdo sesadit z postupových příček, v závěrečných duelech se rozhodne, zda Hanáci půjdou z první nebo druhé pozice ve skupině A2.

Vyrovnanou úvodní pasáž za nerozhodného stavu 8:8 zlomila nesportovní chyba Townsenda, kterou potrestal hned pěti body v řadě Šurý. Olomoucko se nechalo prvním menším brejkem na chvíli rozhodit a nabralo ztrátu osmi bodů. Pomohlo si ale zlepšenou obranou a snížilo na 19:20. Do vedení se sice hosté nedostali, přesto první čtvrtinu ukončili za přijatelného stavu 25:27.

Průběžný výsledek Hanáci otočili po necelé minutě druhé části zápasu, i Písek ovšem ukázal, že umí na nepříznivý vývoj reagovat a dokázal se vrátit do vedení, když trestal málo agresivní obranu BK REDSTONE. Hosté v 18. minutě díky tomu prohrávali 43:55, předvedli ale parádní koncovku poločasu a do pauzy snížili na 54:55, především díky sedmnácti bodům Baileyho.

Hned po návratu na palubovku otočil skóre těžkou střelou Vogt, na kterého vzápětí navázal Adamu. Od tohoto okamžiku se basketbalisté Olomoucka začali soupeři pomalu vzdalovat. Na konci 26. minutě vedli 70:62 pro trojce Townsenda. V jednom okamžiku měli na své straně dokonce dvouciferné vedení, Písek si však dokázal pomoci střelbou z dálky a snížil na 76:79 před začátkem poslední periody.

Dlouhodobý lídr Sršňů Sýkora zakončil první útok trojkou o desku a oba protivníci měli stejně blízko k úspěchu. Platilo to i za stavu 88:88 tři minuty před koncem a také o necelé dvě minuty později za stavu 95:95. Další dva body pak hosté přidali z trestných hodů a Písek měl na odpověď osmnáct vteřin. Skórovat nedokázal, naopak ještě jednou poslal soupeře na čáru trestného hodu, kde se Vogt nemýlil.

Zpět na aktuality
31. 03. 2024