BK REDSTONE loupil v Ostravě a poskočil na desáté místo

Hodně povedenou partii odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na palubovce Nové huti. Z Ostravy přivezli nesmírně cenné vítězství 76:68 a posunuli se do čela nadstavbové skupiny A2 Kooperativa NBL.

Olomoucko v prvních minutách zaskočilo domácí agresivní obranou a v obraně získalo čtyři míče. Projevilo se to také v útoku. Už ve 4. minutě vedlo 10:2 po slepených trojkách Baileyho a McBrayera. Nové huti se sice podařilo po čtyřech minutách vyrovnat, přesto hosté po první čtvrtině těsně vedli – 19:18.

Druhou čtvrtinu zlomil úsek mezi 13. a 17. minutou, kdy si hráči BK REDSTONE šňůrou osmi bodů v řadě vybojovali dvouciferný náskok. Zářil především Bailey, který v prvním poločase zaznamenal 16 bodů a přidal devět doskoků. Především jeho zásluhou vedli hosté 41:29 po druhé čtvrtině.

Oběma soupeřům šlo o hodně a tomu odpovídaly emoce na palubovce. Ve 24. minutě dokonce hostující kouč Andy Hipsher dostal během několika okamžiků dvě technické chyby a musel do šatny. Ostrava toho využila ke snížení na 37:43, na což ale Hanáci odpověděli sérií devíti bodů a získali náskok až patnácti bodů. Před poslední čtvrtinou za stavu 59:45 mířili za výhrou.

Poslední část utkání zahájil trojkou ex-olomoucký Škranc a odstartoval domácí snahu o obrat. Necelých šest minut před koncem hosté vedli pouze 61:54, ve složité situaci si ale pomohli trojkou Feštra. Nová huť to ještě jednou zkusila a snížila na rozdíl sedm bodů, po šestce Feštra a trojce Townsenda už ale nedostala čas na další nápor.

Zpět na aktuality
16. 03. 2024