Sedmý zápas basketbalové nadstavby v Ostravě

Přesně polovinu zápasů v nadstavbové části sezony mají za sebou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Porci dalších duelů zahájí na palubovce Ostravy 16. března od půl osmé večer. Domácí Nová huť má zatím lepší bilanci vzájemných střetnutí, prohrála jediné ze tří utkání.

„Při velké vyrovnanosti tabulky můžou o konečném pořadí v tabulce rozhodovat vzájemné zápasy. I kvůli tomu by bylo dobré Novou huť porazit, abychom srovnali počet výher a porážek. V ostravské hale je specifické prostředí, s tím se musíme vyrovnat. Stejně tak s kvalitou protivníka, který má v sestavě zajímavé hráče a zdvojené posty,“ uvedl před utkáním trenér Olomoucka Andy Hipsher.

Hráči BK REDSTONE se po absolvování finálového turnaje Alpe Adria Cupu již můžou soustředit výhradně na Kooperativa NBL a bojovat o postup do předkola play – off. O dvě postupové příčky bojují s Pískem a také s Ostravou.

„K postupu do předkola potřebujeme vyhrát i nějaké utkání venku. Pokusíme se o to, třeba Slavia nedávno ukázala, že se v Ostravě dá vyhrát. Jsme připraveni bojovat. Pokud celý tým podá kvalitní výkon, může se nám to podařit,“ věří Hipsher.

Zpět na aktuality
15. 03. 2024