BK REDSTONE byl kousek od finále AAC

Extrémně dramatické utkání odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v semifinále Alpe Adria Cupu proti polské Dabrowe Gornici. Se silným polským celkem dokázali stáhnout dvoucifernou ztrátu a naprosto vyrovnanou partii prohráli 94:101 až po prodloužení.

Dabrowa Gornica měla lepší začátek a na prvních pět bodů během dvou minut dokázala navázat v další části první čtvrtiny. Na konci 6. minuty Olomoucko prohrávalo dokonce 9:19, dokázalo se ale zlepšit v zakončení na snížilo na 21:25 po závěrečné trojce Žáka.

Druhá část kopírovala tu úvodní. Polský celek získal náskok osmi bodů, tým BK REDSTONE reagoval zvýšenou aktivitou v obraně a začal manko stahovat. Tři minuty před pauzou dokonce McBrayer vyrovnal na 36:36, do kabiny přesto odcházeli s mírným náskokem 43:40 hráči soupeře.

K nerozhodnému výsledku se Hanáci několikrát probili i ve třetí desetiminutovce. Od stavu 49:49 však Dabrova Gornica zaznamenala jedenáct bodů v řadě a její nápor zastavil na chvíli až tříbodovou akcí Townsend. Přesto bylo Olomoucko před poslední čtvrtinou za stavu 58:67 v horší pozici, než soupeř.

Český celek v závěrečné části ukázal, že se nehodlá s porážkou smířit a velkými střelami Baileyho dvě a půl minuty před koncem vyrovnal na 78:78 po dvou trojkách v řadě. Vzápětí poslal McBrayer svůj tým poprvé v zápase do vedení.

Na začátku poslední minuty už zase o tři body vedl soupeř, Bailey ale košem s faulem devatenáct sekund před koncem srovnal na 87:87 a rozhodoval poslední útok. Cabill se svým pokusem neuspěl a šlo se do prodloužení. V nastavení hráči Olomoucka v rozhodujících okamžicích neproměnili tři nájezdy v řadě, dvakrát je zastavil blokem Carvacho a stejný hráči pak půl minuty před koncem zařídil rozhodující náskok tří bodů, po kterém už museli hráči BK REDSTONE faulovat a čekat, jestli soupeř neselže. To se nestalo.

Zpět na aktuality
12. 03. 2024