BK REDSTONE čeká finálový turnaj Alpe Adria Cupu

Jediným českým zástupcem ve Final4 mezinárodního Alpe Adria Cupu budou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V semifinále narazí na polský celek MSK Dabrowa Gornicza, duel se odehraje 12. března od 16.30 hodin v rakouském Kapfenbergu.

„V silné polské lize se náš soupeř drží ve vyrovnaném středu tabulky s pozitivní bilancí. V základní části Alpe Adria Cupu dokázal dvakrát porazit Ústí nad Labem, který je v Kooperativa NBL třetí. Čeká nás hodně kvalitní protivník. O úspěchu rozhodne jediný zápas. Případný postup do finále by byl hezký úspěch, o ten se chceme poprat,“ říká trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

Lídry Dabrowy Gorniczy jsou především hráči Spojených států Nicolas Carvacho, Tayler Persons, Lovel Cabbil a Xeyrius Williams, které doplňuje Španěl Marc Garcia. V široké rotaci je také řada špičkových polských hráčů.

„Dabrowa Gornicza disponuje velkou individuální kvalitou na všech postech. Naši hráči ale basketbal také umí, předpokládám, že to bude kvalitní zápas s velice dobrými výkony na obou stranách,“ míní Hisper.

Ve druhém semifinálovém duelu na sebe narazí domácí celek OSC Capital Bulls a rumunský Temešvár, se kterým Olomoucko hrálo v základní skupině.

Zpět na aktuality
11. 03. 2024