První výhra basketbalistů nad Slavií po dramatickém průběhu

Až na třetí pokus dokázali basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko porazit ve vlastní hale pražskou Slavii. Nad posledním týmem tabulky vyhráli 78:71 po velkém náporu v závěrečných minutách a vrátili se na desáté místo v tabulce Kooperativa NBL.

Skóre otevřel tříbodovou akcí Vogt a od té doby Olomoucko vedlo. Pomohli mu i hosté, kteří zahodili první čtyři trestné hody. Domácí poměrně snadno získali náskok sedmi bodů, Slavia ovšem v úzké rotaci dokázala odpovědět. Po několika úspěšných akcích snížila až na rozdíl tří bodů a po první části nakonec BK REDSTONE vedl 22:17.

Hosté měli k dispozici velice okleštěnou sestavu, která jen obtížně držela tempo s domácím výběrem. Olomoucko na začátku druhého dějství výrazně zrychlilo a ve 14. minutě šlo poprvé do dvouciferného náskoku. Nadějné vedení však nedokázali udržet a tak v poločase za stavu 43:38 nebylo nic rozhodnuto.

V kabině hosté dobili baterky. Ve 25. minutě po trestných hodech Pumprly vyrovnali na 48:48 a měli šanci výsledek otočit. dvě a půl minuty před koncem čtvrtiny už ale Agravanis zajistil vedení 52:51 a Slavia poprvé v zápase vedla. Olomoucko okamžitě reagovalo zvýšenou agresivitou a do konce čtvrtiny se opět dostali do těsného náskoku – 58:55.

Po následném rozehrání přidal trojku na domácí konto Townsend, ve 33. minutě už ale zase vedli hosté. Tři a půl minuty před koncem Adamu poslal Olomoucko dopředu a vítěze musela určit koncovka. Více sil měli domácí, rozhodující trojku a pohodlný stav 75:68 zařídil McBrayer.

 

Andy Hipsher – BK REDSTONE Olomoucko:

„Slavia si zaslouží kredit, hodně nás potrápila. Proměnila celou řadu těžkých střeleckých pokusů a tím se držela ve hře. My jsme někdy naopak hráli komplikovaně, pomohlo, když jsme všechno zjednodušili. To nám přineslo úspěch.“

Lukáš Feštr – BK REDSTONE Olomoucko:

„Opět jsme se nevyvarovali našich klasických výpadků. My to snad ani jinak neumíme. Díky tomu jsme si nedokázali během utkání vypracovat nějaké větší náskok a rozhodovala koncovka. Tu jsme ale odehráli opravdu dobře.“

Hugo Salgado – SK Slavia Praha:

„Do zápasu nastoupilo pouze sedm našich hráčů, někteří navíc měli nějaké zdravotní problémy. Přesto se šlo do vyrovnané koncovky. Hráči dali do zápasu všechny své momentální síly, toho si opravdu cením.

Radek Pumprla – SK Slavia Praha:

„Dostali jsme se do situace, kdy můžeme hrát v klidu, protože z našeho pohledu už o nic nejde. Přesto zamrzí, když takto ztratíte slušně rozehraný zápas. Mohli jsme ještě více promluvit o složení týmů v předkole play – off.“

Zpět na aktuality
09. 03. 2024