BK REDSTONE v boji o play – off přetlačil Písek

Návrat do Kooperativa NBL po reprezentační přestávce basketbalisté BK REDSTONE zvládli. V pátém kole nadstavby porazili 93:89 v Čajkaréně Písek a v tabulce vystřídali svého soupeře na desáté příčce, jejíž držitel postoupí do předkola play – off.

Soupeři vstoupili do utkání rychlostí šest bodů za minutu a zakončení po krátkých útocích volili zpočátku velice pravidelně. Tomu odpovídalo skóre 14:15 po pěti minutách. Ve zběsilém tempu střelci pokračovali, i díky tomu po deseti minutách oba týmy atakovali za stavu 24:28 stovku. Písek trápil domácí především zakončením z dálky, když proměnil hned šest trojek.

Hosté se ve druhé části dostali až do šestibodového náskoku, pak jeho hráčům odešla na čtyři minuty střelba a Olomoucko se v 17. minutě po dlouhé době dostalo do vedení 37:36 po koši Baileyho. Závěr poločasu patřil jednoznačně domácím. Proměnili několik postupných útoků i rychlých brejků smečovanými koši a ve velké pohodě navyšovali svůj náskok až na 52:39 po dvaceti minutách.

Začátek druhého poločasu domácí podcenili a Sršni se začali nebezpečně přibližovat. Ve 25. minutě hostující Martin Svoboda svým třicátým bodem snížil vedení Olomoucka na 60:57. Hanáci dokázali reagovat a natáhli vedení na devět bodů, v závěru čtvrtiny ale opět polevili a před poslední desetiminutovkou bylo za stavu 74:69 vše otevřené.

Po dalším koši píseckého střeleckého lídra tým BK REDSTONE vedl ve 31. minutě zase jen o tři body.  Nápor soupeře odrazil o pět minut později Feštr odvážným nájezdem i následným trestným hodem. Další koše přidal Adamu a Vogt, kteří natáhli náskok na 86:77, který definitivně zařídil domácím vítězství.

Lukáš Feštr – BK REDSTONE Olomoucko:

„V prvním poločase jsme sice získali slušný náskok, ale víme, že Písek se nikdy nevzdává a je to vždy boj na čtyřicet minut. To se potvrdilo. Trápil nás Martin Svoboda, ale my jsme vyhráli. Myslím, že by to klidně vyměnil za svých třicet devět bodů.“

Martin Svoboda - Sršni Photomate Písek:

„Při pohledu na konečný výsledek je škoda, že se nám nepodařilo uspět. V kabině jsme si řekli, že soupeře zastavíme a nenecháme si dávat smeče jako na konci prvního poločasu. Podařilo se nám téměř vyrovnat, chyběl kousek. Rozhodlo pět minut ve druhé čtvrtině, kdy jsme vypli a soupeř získat dvouciferný náskok.“

Zpět na aktuality
04. 03. 2024