Po pauze zpět na ligu. S Pískem o desáté místo

Po více než třítýdenní pauze, ve které basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko stačili obsadit ve finálovém turnaji čtvrté místo v Českém poháru, sedmou příčku v Československém poháru a postoupit mezi nejlepší čtyřku v Alpe Adria Cupu, pokračuje nadstavbová část Kooperativa NBL. V domácím utkání proti Písku půjde o hodně – vítězi bude aktuálně patřit desátá pozice, z níž se bude postupovat do předkola play – off. Dohrávka 5. kola se odehraje 4. března od 18 hodin v Čajkaréně.

„Reálně o dvě postupová místa usilují tři vyrovnané týmy. Bodové rozdíly jsou minimální, musíme myslet i na to, že na konci nadstavby můžou o pořadí rozhodovat i vzájemné zápasy. S Pískem to potřebujeme zvládnout i z tohoto důvodu,“ uvědomuje si kouč Olomoucka Andy Hipsher.

Soupeři na sebe narazí počtvrté v sezoně. První utkání Olomoucko v domácím prostředí ztratilo, když se nechalo zaskočit celoplošným napadáním soupeře. Pak se ale karta začala obracet. V Písku Hanáci rozhodli o výhře v poslední čtvrtině a v posledním duelu využili vlastní palubovku a čtyři body jim chyběly ke stovce. „V tomto trendu chceme pokračovat. Soupeře známe, víme, co si musíme pohlídat,“ uvedl kouč BK REDSTONE.

V reprezentační pauze Olomoucko odehrálo pět pohárových zápasů a zůstalo v herním tempu, Písek měl ale prostor na přípravu i regeneraci. „Máme v nohách větší počet utkání, ale věřím, že to přesto zvládneme,“ doufá Hipsher.

Zpět na aktuality
01. 03. 2024