Bez faulu pomáhá! Projekt podporuje také BK REDSTONE

Unikátní projekt „Bez faulu“ je oficiální charitou českého basketbalu, do které se zapojují hráči a kluby nejvyšší mužské soutěže Kooperativa NBL, Asociace ligových klubů, CZ BASKETBALL, Česká televize, basketbaloví fanoušci a generální partner nejvyšší mužské soutěže pojišťovna Kooperativa. Výjimkou není ani BK REDSTONE Olomoucko, které se přímo zapojí 9. března v rámci domácího utkání proti pražské Slavii.

„Sami se věnujeme různým charitativním projektům a pochopitelně i tento projekt podporujeme. Věřím, že také náš klub Mikuláši přispěje ke splnění jeho přání,“ prohlásil prezident a sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek.

Letos se bude pomáhat dvaatřicetiletému Mikuláši Hapkovi. Vystudovaný designér v roce 2019 utrpěl zranění, po kterém je připoután na invalidní vozík. Při návratu do života mu pomáhají rehabilitace a sport. Je např. aktivním hráčem parabasketbalu v týmu Pražští jezdci. Zatím hraje na stařičkém vozíku, do kterého se nevejde a který se už rozpadá. Projekt Bez faulu pomůže Mikulášovi zaplatit nový vozík na basketbal, aby dál mohl ve volných chvílích hrát pod bezednými koši. 

Letošní ročník startuje 14. února úvodním utkáním Louda Auto FINAL 8, tedy finálového turnaje Česko-slovenského poháru. Charitativní období bude probíhat během února a března a výsledná částka bude předána 23. března v rámci tradiční exhibiční akce Kooperativa NBL All-Star Game.

V rámci podpory si každý tým Kooperativa NBL vybere jeden domácí zápas a v něm na konto výše uvedeného příjemce připíše za každou minutou střelu 100 korun, za faul 200 korun a za technickou chybu 1000 korun.

„Pochopitelně chceme každý zápas vyhrát. Ale v tomto případě se za minuté střely nebudeme zlobit a také nad nějakým faulem přimhouříme oko,“ poznamenal generální manažer Olomoucka Libor Špunda.

Zapojit se můžou také příznivci basketbalu zasláním DMS ve tvaru DMS BEZFAULU 30, DMS BEZFAULU 60, DMS BEZFAULU 90,  DMS BEZFAULU 190 na číslo 87 777. Cena SMS je 30, 60 nebo 90 nebo 190 korun.

Dalšími možnostmi pro individuální dárce je platba na transparentní účet Konta Bariéry 17111444/5500, VS 240024, prostřednictvím webu Konta Bariéry nebo QR kód s platebními údaji k naskenování v internetovém bankovnictví bez předem stanovené částky s tím, že každý si jí může doplnit dle uvážení.

Již tradičně výraznou měrou pomáhá i generální partner Kooperativa NBL, pojišťovna Kooperativa, která v rámci statistiky Kooperativa Faktor přispívá 100 korun za smeč a 500 korun za alley-oop.

Zpět na aktuality
08. 02. 2024