Špatný den basketbalistů Olomouce v Ostravě

Ve třetím kole nadstavby basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nestačili na Ostravu. Na palubovce Nové huti prohráli 82:103, když nezvládli závěr prvního poločasu a v dalších dvou čtvrtinách se marně pokoušeli alespoň vyrovnat průběžný výsledek.

V úvodu utkání Hanáci využili dobrou střelbu z dálky k vedení 10:5, které domácí dokázali v polovině čtvrtiny téměř vymazat. Povedlo se jim to v 8. minutě, kdy pěti body potrestali nesportovní faul Townsenda a otočili skóre až na 19:16. Olomoucko dokázalo nápor Nové huti zastavit a po deseti minutách vedlo 23:22 díky zakončení Vogta v úplném závěru čtvrtiny.

Ostrava ve druhé části střetnutí přitvrdila až už v 15. minutě měla pět osobních chyb. Současně se ale propracovala k vedení 38:33 a chvíli vedla dokonce o devět bodů. BK REDSTONE prohrál první poločas 43:51, když neuhlídal především dvojici Madden, Williams, která do přestávky více než polovinu ostravských bodů.

Na začátku třetí čtvrtiny ztráta Olomoucka narostla až na dvanáct bodů, zpět tým trojkami dostal Feštr. Kapitána navíc podpořil Bailey a McBrayer po jehož koši se Hanáci přiblížili na 61:63. Následně pro změnu zabrala Nová huť a hosté do závěrečné části vstupovali za nepříznivého stavu 67:74.

Do kritické situace se dostali hráči Olomoucka ve 32. minutě, kdy jejich manko opět narostlo na deset bodů.  Jejich následné snahy o rychlé zakončení z nájezdů většinou nebyly úspěšné, proto prohrávali 77:91 před startem poslední pětiminutovky. O dvě minuty později už rozdíl mezi soupeři narostl na osmnáct bodů a kouč Olomoucka poslal utkání dohrát mladíky z lavičky.

Zpět na aktuality
07. 02. 2024