Olomoucku chyběly dva koše ke stovce

Na pohárový duel v Pardubicích navázal dalším působivým vystoupením Jase Townsend v ligovém zápase proti Písku. Střelec BK REDSTONE přispěl 30 body k vítězství 96:78, po němž Hanáci posílili své naděje na postup do předkola play – off.

Duel odstartovaly trojky Sýkory a Novotného, ztrátu šesti bodů ale domácí rychle dohnali a ve 4. minutě poprvé vedli 9:8 po šestkách McBrayera. Střelci na obou stranách se činili, úspěšní byli často trojkaři. Po jednom z dlouhých pokusů na 18:18 srovnával Townsend, těsné vedení 21:20 po první čtvrtině zajistil Olomoucku Klepač.

Hráči BK REDSTONE následně přidali ještě tři body, v polovině 14. minutě však po trestných hodech Martina Svobody zase nejtěsnějším rozdílem prohrávali. Útoky dlouho vítězily nad obranami - do poločasu Olomoucko trefilo rovných padesát bodů, Písek za touto metou zaostal o pouhé dva body.

Písku po pauze stačila minuta, aby výsledek otočil, a na další vedení Hanáci čekali do poloviny čtvrtiny, kdy dvakrát po sobě z trojkové vzdálenosti udeřil Townsend. Výrazně se ta podepsal pod dvanáctibodovou šňůru a vedení 62:54 a následně i nadějné skóre 69:61 před startem čtvrté desetiminutovky.

Hned na startu periody přidali domácí jedenáct bodů za sebou, a výrazně otupili sršní žihadla. Hostujícím střelcům se najednou chyběla jistota a zahodili několik otevřených střel. Na druhé straně domácí hráli trpělivě a do závěrečných minut šli s náskokem čtrnácti bodů, což na vítězství pohodlně stačilo.

Zpět na aktuality
03. 02. 2024