BK REDSTONE slaví. Je ve finálovém turnaje Česko-slovenského poháru

Senzační postup do finálového turnaje Česko-slovenského poháru slaví basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V napínavém čtvrtfinále vyhráli 91:86 v Pardubicích skvěle zvládnutým závěrem a od 14. února si zahrají Final8 v Praze.

Lepší začátek měli domácí. Na jejich vedení 7:2 odpověděl trojkou Feštr, přesto ve čtvrté minutě nabrali hosté manko šesti bodů. Pak se ale dokázali přiblížit na rozdíl jediného bodu a od páté minuty se soupeři hned šestkrát vystřídali ve vedení. Skóre první čtvrtiny upravil na 23:23 pro Pardubice současně s klaksonem Adamu.

Také druhá čtvrtina byla dlouho vyrovnaná, situaci změnila 15. minuta. Po nesportovní chybě Townsenda dal čtyři body Švrdlík, další přidal Šafarčík a zaokrouhlil domácí náskok na deset bodů – 39:29. Olomoucko přitlačilo a do poločasu stáhlo svoji ztrátu na polovinu a prohrávalo 38:43.

První koš třetí desetiminutovky proměnili Východočeši, tým BK REDSTONE ale bojoval, jak to jen šlo a ve 25. minutě snížil na 48:49 po trefě McBrayera. O minutu později trojkou dokonce vyrovnal Townsend. Dvě minuty před koncem čtvrtiny už Olomoucko na chvíli vedlo po brejku Adamua, do poslední části se přesto šlo za stavu 62:59 pro Pardubice.

Velká pohárová bitva vrcholila v poslední pětiminutovce, do které soupeři vstupovali za stavu 74:74 po trojce Townsedna. Stejný hráč dalším pokusem z dálky zajistil Olomoucku vedení, které podpořil McBrayer. Domácí srovnali, padesát vteřin před koncem byli ale opět o dva body vepředu Hanáci a po následné smeči, kterou obstaral Adamu. Klíčové vedení uhájili a potvrdili, že se jim letos v pohárových soutěžích daří.

Zpět na aktuality
31. 01. 2024