Slavia i podruhé vyloupila Čajkarénu

Vstup do nadstavbové slupiny A2 Kooperativa NBL basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nevyšel. S oslabenou pražskou Slavií prohráli 86:91, přestože v průběhu druhé čtvrtiny vedli o deset bodů. Ve druhém poločase ale selhali v obraně a dovolili soupeři, aby výsledek otočil.

Olomoucko nezvládlo vstup do zápasu a už ve 3. minutě prohrávalo 3:9. Jeho ztráta o chvíli později narostla na sedm bodů, pak ale přišla mnohem lepší pasáž a v 6. Minutě šli po trojce Townsenda poprvé do vedení 16:15. O minimální náskok ještě dvakrát přišli a čtvrtina nakonec skončila smírně 24:24.

Po návratu na palubovku domácí uštědřili svému soupeři těžký direkt a už po třech minutách vedli dvouciferným rozdílem 35:25, když ucpali menší díry v obraně. Následně ale ztratili koncentraci a soupeř kontroval sérií sedmi bodů a na začátku 18. minuty se dokonce dostal do vedení. Olomoucko dokázalo snížit, i tak v poločase prohrávalo 46:47.

Ani po přestávce nenašli domácí pohodu z úvodu duelu a ani v jednom případě se nedostali do vedení. Trápili se především na útočné polovině a trpělivě hrající Slavia čekala na své příležitosti. V poslední minutě se dokonce probila k devíti bodovému náskoku a do poslední desetiminutovky Hanáci vstupovali za nepříznivého stavu 61:68.

O chvíli později už dokonce ztráceli deset bodů po trojce Varnera, přišla ale rychlá odpověď, o kterou se postaral Townsend a Adamu. Pět minut před koncem už BK REDSTONE po dlouhé době vedl. O průběžný výsledek 77:76 se postaral McBrayer a zařídil dramatickou koncovku. V posledních minutách se oba soupeři pravidelně střídali ve vedení, necelou minutu před koncem ale hostující Mareš proměnil klíčovou trojku a za stavu 83:88 bylo pro domácí na obrat pozdě.

Zpět na aktuality
27. 01. 2024