Olomoucko klepe na bránu Final Four Alpe Adriatické Ligy

Výborné utkání na obou polovinách palubovky odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v utkání Alpe Adria Cupu proti chorvatskému KK Dubrava. Od 5. minuty silného soupeře nepustili do vedení a po výsledku 89:77 se výrazně přiblížili k postupu do finálového turnaje celé soutěže.

Už první minuty ukázaly, že hosté mají o postupovou příčku velký zájem. Dorazili v kompletní sestavě a na začátku zápasu šli do vedení. Olomoucko ale dobře bránilo, získávalo míče a dokázalo výsledek otočit. V polovině 8. minuty vedli domácí 17:12 a první čtvrtinu nakonec ovládli v poměru 21:18.

V dobrém výkonu pokračovali také v následujících minutách a po trojce Adamua poprvé za stavu 30:20 měli k dispozici dvouciferné vedení. Pět minut před pauzou Dubrava dokonce prohrávala o dvanáct bodů. Chorvaté sice polovinu své ztráty umazali, přesto Hanáci vedli po dvaceti minutách 46:39, přestože v prvním poločase proměnili jedinou trojku.

Po pauze Olomoucko opět na chvíli odskočilo na větší rozdíl, přesto ve 28. minutě Dubrava ztrácela jen osm bodů a měla míč ve svém držení. Po ztrátě ovšem Townsend trefil důležitou trojku a i proto domácí vedli 68:58 v okamžiku, kdy startovala poslední desetiminutovka.

Po necelé minutě Dubrava snížila na 63:68 a rozpoutala se velká bitva. Chorvaty vedl střelecky aktivní Ročak, BK REDSTONE odpovídal týmovým výkonem a po trojce Klepače ve 33. minutě vedl 79:66. Chorvatský celek se ale opět dokázal přiblížit až na rozdíl sedmi bodů. Pak ovšem trefil nesmírně důležitou trojku Adamu a po dalším koši stejného hráče z nájezdu, bylo rozhodnuto.

Zpět na aktuality
24. 01. 2024