BK REDSTONE zakončil základní část důležitou výhrou. Olomoucko složilo fůru Písku

V posledním kole základní části sezony zvládli basketbalisté BK REDSTONE parádně a v Písku po výsledku 93:83 urvali třetí výhru v sezoně na palubovkách soupeřů. Vyrovnaný průběh zlomili v poslední čtvrtině, v níž si vypracovali dvouciferné vedení a to si bez vážnějších pohlídali i díky nové posile. Jase Townsend dal totiž v závěrečné periodě všech svých třináct bodů.

Na první koš Svobody odpověděli Hanáci sérií deseti bodů v řadě a rychle získali zajímavý náskok, který se chvílemi vyšplhal až na devět bodů. Basketbalisté Písku tradičně často a ve velkém počtu střídali, zkoušeli vysunutou obranu a stříleli z dálky. Proměnili tři trojky, hráči BK REDSTONE ale dokázali vždy odpovědět a díky tomu vedli 24:19 po první čtvrtině.

Písek pak ještě zrychlil své tempo, první tři minuty vyhrál 10:3 a rázem vedl. Odpovědí byla trojka Žáka, která domácí zbrzdila a na začátku 16. minuty měli oba soupeři na svém kontě čtyřiatřicet bodů. Zbytek poločasu se zvrhl v bodovou přestřelku. Lépe z ní vyšli domácí při výsledku 50:47, protože závěrečná trojka Feštra se odrazila od obroučky zpět do pole.

Přestávka hráče lehce vyvedla z tempa. Po pauze se dlouho střelcům příliš nedařilo, navíc oba týmy trápily ztráty. Po šesti minutách byl stav nerozhodný 58:58 a soupeři těžce hledaly pohodu z první části zápasu. Do rozhodující části střetnutí se šlo za stavu 62:62, když tři vteřiny před vypršením třetí periody zahodil dva trestné hody Adamu.

Prvních dvě střely klíčové pasáže dal Písek, to ale hráče Olomoucka nakoplo. V pravý čas na sebe upozornila nová posila Townsend, který v rychlém sledu zaznamenal prvních devět bodů v české lize a pomohl k vedení 80:71 tři minuty před koncem, které ukončilo písecké naděje na ukončení série bez výhry. Ta se natáhla na osm zápasů.

Zpět na aktuality
20. 01. 2024