Do Písku jede BK REDSTONE pro výhru

Poslední kolo základní části Kooperativa NBL bude pro basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko současně reálným vstupem do nadstavby. V Písku narazí na soupeře, se kterým se ještě opakovaně potká ve skupině A2, z níž dva nejlepší projdou do předkola play – off. Hanáci na soupeře, proti kterému nastoupí v sobotu od 18 hodin, aktuálně ztrácí dvě výhry.

„Mohli jsme mít menší ztrátu, v minulém kole v Brně nám chyběl kousek k vítězství. To je už za námi. V Písku nás čeká hodně důležitý zápas, který chceme vyhrát. K dobré obraně v předchozím ligovém utkání potřebujeme zlepšit útok,“ míní forward Olomoucka Dominik Žák.

Nováček Kooperativa NBL měl vynikající vstup do sezony a dlouho usiloval o postup do nadstavbové skupiny A1, v posledních sedmi zápasech ovšem odešel poražený a propadl se až na deváté místo.

„Ta statistika nás nesmí oklamat. Některé jeho porážky byly těsné, v jiných zápasech nastříleli hodně bodů a jen obrana měla slabší den. Několikrát nastoupili bez klíčových opor. Máme představu, jak bude Písek hrát, předvedl to i na naší palubovce, kde nás porazil. Musíme na jeho hru reagovat a snahu soupeře o rychlý basket zpomalit. Pokud se to podaří, můžeme uspět,“ říká kouč BK REDSTONE Andy Hispher.

Na jihu Čech by se měl poprvé představit také rozehrávač Jase Townsend, který přišel místo zraněného Marcuse Shawera. „Bylo to docela náročné, ale stačili jsme hráče zaregistrovat a bude připravený,“ potvrdil generální manažer klubu Libor Špunda.

Zpět na aktuality
19. 01. 2024