V Pardubicích o porážce rozhodla třetí čtvrtina

Dvě krátké pasáže v první a třetí čtvrtině připravily basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko o úspěch v Pardubicích. Výpadek z první čtvrtiny dokázali napravit, dvoucifernou ztrátu z třetí čtvrtiny už ale nevymazali a prohráli 82:92.

Totálně nepovedený začátek zápasu v Pardubicích poslal basketbalisty Olomoucka už ve 4. Minutě do dvouciferného deficitu. Za stavu 0:10 se ale dvakrát prosadil McBrayer, kterého střelami z dálky podpořil Feštr. Po skvělé pasáži Hemphill snížil na 14:15 a dvě minuty před pauzou poslal hosty poprvé do vedení Bailey. Pardubice nenašly odpověď a Hanáci díky tomu vedli po deseti minutách 21:19.

Basketbalisté BK REDSTONE si dokonce ve 14. minutě vypracovali vedení 31:26, Východočeši ale rychle vyrovnali a pak se oba protivníci několikrát vystřídali ve vedení. V závěru druhé periody domácí vedli 49:48, a protože Adamu poslední střelu neproměnil, šly do kabiny s minimálním náskokem Pardubice.

Druhý poločas zahájil čtyřbodovou akcí Vyoral, domácí navíc přidali v obraně a ve 24. minutě vedli 58:52 a přinutili Olomoucko brát oddechový čas. Ani to nepomohlo, protože hosté nezlepšili zakončení. Často volili těžké střely a po třiceti minutách prohrávali 58:71, když ve třetí části zaznamenali pouze deset bodů.

Tým Olomoucka se ovšem dokázal zvednout a pět minut před koncem ztrácel za stavu 72:76 jen čtyři body. Pak ale proměnili těžké trojky Chatman a Vyoral, díky kterým domácí vyrovnanou koncovku zvládli.

Zpět na aktuality
30. 12. 2023