Olomoucko se rvalo, na Ústí to ale nestačilo

Ani v 17. kole Kooperativa NBL nepřerušili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko sérii porážek. V domácím prostředí prohráli se Slunetou Ústí nad Labem 80:90, když klíčovou ztrátu nabrali ve druhé čtvrtině zápasu.

Proti silnému soupeři začalo Olomoucko velice slušně a v polovině páté minuty získalo nadějné vedení 20:12. Stačila ale minuta a Sluneta sérií osmi bodů v řadě srovnala krok. Koncovka čtvrtiny už ale patřila opět Hanákům, kteří vyhráli čtvrtinu 26:20, když měli dobrou procentuální úspěšnost při střelbě z pole.

Z pohledu dalšího průběhu byla důležitá 13. minuta, kdy domácí kouč Andy Hipsher dostal technickou chybu. Tu hosté využili, zapsali čtyři body a rázem vedli 32:30. Olomoucko několikrát srovnalo, v 16. Minutě už ale muselo za stavu 32:38 brát oddechový čas. Sluneta přesto pokračovala v náporu a poločas domácí prohráli 39:54, když ve druhé části zaznamenali jen jedenáct bodů.

Na začátku třetí části trefili své střely Feštr a Hemphill a domácí byli zpět ve hře. Následně ovšem soupeři dovolili několik opakovaných střel, když si nepohlídali obranný doskok. Přesto se nevzdali a dokázali se ve dvou případech přiblížit až na rozdíl pěti bodů. Do poslední části vstupovali za stavu 61:68 a drželi naději na obrat.

Zkraje poslední části však Ústí opět udeřilo sérií osmi bodů v řadě a mělo na své straně náskok patnácti bodů. Tři minuty před koncem tým BK REDSTONE snížil na 72:80, koncovku si už zkušeně hrající soupeř, dirigovaný dvojicí Autrey, Nichols, přes velkou snahu domácích, pohlídal.

Zpět na aktuality
20. 12. 2023