Číž obral basketbalisty Olomoucka o vítězství

Neuvěřitelné drama se smutným koncem pro domácí přineslo střetnutí 13. kola nejvyšší basketbalové soutěže mezi BK REDSTONE Olomoucko a Kolínem. O porážce Hanáků 78:80 rozhodla poslední stře utkání dvě vteřiny před koncem.

Stačily tři útoky hostujícího týmu, aby se ukázaly přednosti Kolína. Trojku trefil Novotný, v podkošovém území kraloval Petráš a domácí si už po dvou minutách brali oddechový čas. Chvílemi nabrali až osmibodovou ztrátu, v závěru čtvrtiny se ale hodně zvedli a díky třem trojkám v řadě výsledek otočili. Po deseti minutách hráči BK REDSTONE vedli 23:18, i díky zlepšené hře v obraně.

Domácí drželi mírný náskok také v dalších minutách, pak se ale na palubovku vrátil hostující Petráš a díky své výškové převaze otočil skóre ve prospěch Kolína. Dvě minuty před přestávkou byli ovšem po koši Škrance vepředu opět Hanáci. Vyrovnanému průběhu odpovídat také stav 40:40 po dvaceti minutách.

Důležitý okamžik třetí čtvrtiny přišel ve 24. minutě. Koš s faulem proměnil hostující Smith, navíc potrestal i technickou chybu domácí střídačky a hosté vedli 53:47 a o chvíli později měli na svém kontě dokonce náskok devíti bodů. Olomoucko se přesto dokázalo zvednout a do poslední části vstupovalo za příznivého stavu 63:59, když jeho klíčové body zařídil především skvěle hrající Adamu.

S jeho pomocí BK REDSTONE v polovině 33. minuty navýšil svůj náskok na 69:62. Hosté se nevzdali a ve 37. minutě opět rovnali krok po nájezdu Halady. Vzápětí se trefil z dálky Stegbauer a po dalších bodech Petráše prohrávalo Olomoucko 72:77, ve chvíli, kdy do konce zápasu chybělo dvaačtyřicet vteřin. Senzačně otočilo na 78:77 po bodech McBrayera, poslední slovo měl ale Číž a jeho přesná střela z dálky.

Andy Hipsher – BK REDSTONE Olomoucko:

Celé utkání se přklánělo ze strany na stranu. Z pohledu ligy nejsme v ideální situaci, protože těch výher moc nemáme. Možná i to se projevilo. Především v koncovce, v níž jsme měli i trošku smůly. Chyběl mi větší týmový výkon, což přispělo k naší porážce.  Musíme jít zápas od zápasu a věřit, že se naše hra zlepší.

Lukáš Feštr – BK REDSTONE Olomoucko:

Je to krutá porážka. Vpadalo to, že jsme mrtví, pak jsme ožili a byli blízko k úspěchu. Při poslední střele Adam Ćíž ukázal, že je to velký hráč. Ovšem my jsme utkání měli urvat už během střetnutí a nemuselo se vůbec rozhodovat až v závěru.

Predrag Benáček – BC Geosan Kolín:

V poslední době už říkám, že když začíná poslední minuta, odjíždím domů, protože Adam Číž to už zařídí. Opět se nám podařilo zvládnout vyrovnanou koncovku, je to i tím, že po předchozích zvládnutých zápasech si hráči věří. Měli jsme štěstí, výkonem v těžkém zápase jsme si to ale zasloužili. S Olomouckem to teď máme 2:0 na zápasy, i to se může hodit v boji o účast v horní nadstavbové skupině.

Adam Číž – BC Geosan Kolín:

Věděli jsme, že Olomoucko hraje lépe, než ukazuje tabulka. Přijeli jsme s pokorou. Celý zápas nám to navíc příliš nešlo, někdy nám vázla i spolupráce s Kubou Petrášem. Máme náročný program a chvílemi prostě nemůžeme. Závěr ale pro nás dopadl dobře. Ve středu se potkáme znovu v Alpe Adria Cupu, to nás úplně netěší, ale nedá se nic dělat.

Zpět na aktuality
18. 11. 2023