Olomoucko v poslední čtvrtině sežral hladový Vlk

Na druhé vítězství na palubovce soupeřů si musí basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko počkat. Na půdě USK Praha prohráli 70:81, když klíčovou ztrátu ve vyrovnaném duelu nabrali na přelomu třetí a čtvrté desetiminutovky.

V první čtvrtině se oba soupeři pravidelně střídali ve vedení a jedinou několika bodovou šňůru zaznamenali hosté mezi pátou a šestou minutou, kdy se od vysokoškoláků odpoutali na rozdíl pěti bodů – 12:7. Domácí však dokázali odpovědět a v poslední vteřině periody vyrovnával Švec těžkou trojkou na 21:21.

Také ve druhé čtvrtině mělo Olomoucko jednu vynikající pasáž a ve 14. minutě vedlo 30:23 po koši Shawera. Basketbalisté USK opět dokázali ztrátu téměř zlikvidovat, když zlepšili především obranu. V poločase i tak BK REDSTONE vedl 36:35.

Naprosto vyrovnaná partie pokračovala i po pauze, v níž sice většinou o kousek vedli Pražané, minutu před koncem desetiminutovky však McBrayer srovnával na 50:50. V koncovce vysokoškoláci dokázali zakončit dvě akce, ze kterých vytěžili pět bodů a tento náskok měli před poslední pasáží střetnutí.

Další body přidal Johnson a Olomoucko se vrhlo do útoku s cílem zlikvidovat sedmibodové manko, dopustilo se ale několika ztrát a necelých šest minut před koncem prohrávalo 54:63 a o dvě minuty později už ztráceli dokonce deset bodů. Pak už si domácí vítězství pohlídali především díky střelbě Vlka, který v poslední čtvrtině zaznamenal devatenáct ze svých jednadvaceti bodů.

Zpět na aktuality
28. 10. 2023