Drama proti Slavii rozhodla poslední střela v nastavení

Také další domácí utkání BK REDSTONE Olomoucko přineslo drama až do poslední vteřiny. V zápase proti pražské Slavii dokonce došlo až do prodloužení. Po něm se z těsného vítězství 102:100 radovali hosté.

Hosté přijeli v hodně okleštěné sestavě, přesto pouze v osmi hráčích diktovali tempo první čtvrtiny. Domácí dlouho prohrávali jen minimálním rozdílem a ve dvou případech se dokonce dostali do těsného vedení, koncovka periody jim však utekla. V sestavě Slavie se dostal do provozní teploty Tavarez a díky jeho bodům Pražané po deseti minutách vedli 22:15.

Slavia držela nadějný náskok ještě v dalších čtyřech minutách, pak ale zaúřadovala dvojice McBrayer, Škranc a bylo vyrovnáno. Shawer vzápětí otočil na 28:26 pro Olomoucko. Hosté ale soupeře do většího náporu nepustili a vzali si zpět minimální náskok. V závěru poločasu ovšem měli přece jen více sil Hanáci a do kabiny odcházeli za příznivého stavu 44:41, o který se postaral střelou s klaksonem McBrayer.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s větší energií a na výsledku se to rychle ukázalo. Na 58:47 upravil už ve 24. minutě Shawer. Pražané v pravých čas pochopili, že nesmí na nic čekat, jinak jim domácí bodově odskočí a zabrali především v útoku. Dokázali se chvílemi přiblížit až na rozdíl čtyř bodů. Do poslední části se šlo za stavu 69:64 pro Olomoucko.

Slavia i na startu čtvrté desetiminutovky pokračovala ve zlepšeném výkonu a ve 32. minutě se dokonce dostala do těsného vedení. Oba soupeři se pak několikrát vystřídali ve vedení a šlo se do vyrovnané koncovky. Poslední střelu neproměnil za stavu 91:91 hostující Varner a vítěze tak muselo určit až nastavení.

V prodloužení se střelci dlouho trápili a body přibývali především po trestných hodech. Necelých devatenáct vteřin před koncem domácí McBrayer vyrovnával na 100:100, poslední slovo si ale vzal Tavares a zajistil hostům vítězství.

Zpět na aktuality
21. 10. 2023