Drama s dobrým koncem pro BK REDSTONE

V průběhu druhé čtvrtiny vedli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nad Pardubicemi až o dvaadvacet bodů, přesto o vítězi utkání 7. kola Kooperativa NBL rozhodovala až úplná koncovka, v níž měli více štěstí domácí a po výsledku 87:86 zapsali třetí výhru v sezoně.

V úvodu se oba soupeři spoléhali na slušnou střelbu z dálky a během necelých pěti minut proměnili celkově pět trojek. Častěji byli ve vedení hosté, Feštr ovšem na začátku 6. minuty vyrovnával na 13:13. Olomoucko pak ještě dokázalo přitlačit v útoku a přidalo několik dobrých zákroků v útoku. Odpovídalo tomu příznivé skóre 23:17 po první čtvrtině.

Dobrou mušku pří palbě z dálky ukázali domácí i v další desetiminutovce. Bailey v rychlém sledu proměnil dvě trojky a vzápětí po zakončení Feštra BK REDSTONE vedl dvouciferným rozdílem – 34:23. Během následujících minut domácí předvedli nejlepší pasáž v sezoně. Na začátku 19. minuty vedli o dvacet bodů a během přestávky měly Pardubice za stavu 56:38 pro Olomoucko o čem přemýšlet.

Do druhého poločasu vletěli Východočeši jako tornádo a po dvou minutách snížili na desetibodový rozdíl. Jejich nápor zastavil na chvíli tříbodovou akcí Feštr. Přesto domácí vypadli z tempa, čehož soupeř využil a snížil až na 60:66 dva a půl minuty před koncem periody. Tři body pak zaspal Klepač a pomohl k tomu, že za příznivého stavu 74:65 vstupovali do poslední fáze domácí.

V posledních deseti minutách odolávali velkému náporu a často si v ofenzivě pomohli trojkou, přesto se jejich náskok smrskl na tři body (83:78) ve chvíli, kdy do konce chybělo dlouhých pět minut. O minutu později otočil skóre Šafarčík a Olomoucko výrazně znervóznělo. Na druhé straně se však vyfauloval nejlepší střelec Brunk a šlo se do dramatické koncovky. V Baiely zařídil domácím náskok jednoho bodu po útočném doskoku a to na vítězství stačilo.

Vanja  Milijkovič – BK KVIS Pardubice:

Předně chci pogratulovat domácím k zasloužené výhře. První dvě čtvrtiny soupeř trestal náš špatný výkon. Ve druhém poločase jsme dali do hry mnohem více energie a trefili nějaké trojky. To nám dalo šanci bojovat o výhru, ale v koncovce se štěstí přiklonilo k týmu, který si to zasloužil. Nemůžete vyhrát, když hrajete dobře jen čtrnáct minut. Výsledek je proto spravedlivý.

David Pekárek – BK KVIS Pardubice:

V tomto zápase jsme si vyhrát nezasloužili, přestože se to nakonec mohlo podařit. Náš výkon v prvním poločase byl hodně špatný, tam se rozhodlo. Sice jsme se dokázali zvednout a ztrátu stáhli, tak ale hrát nemůžeme. Pro mě osobně jsou vždy návraty speciální, po tomto utkání může táta říci, že mě poprvé porazil.

Andrew Hipsher – BK REDSTONE Olomoucko:

Mému týmu patří vysoký kredit. Soupeř se ve čtvrté čtvrtině vrátil do zápasu, my jsme se dlouho nemohli dostat k dobrému zakončení a chvíli to vypadalo, že o dobře rozehrané utkání přijdeme. Hráči ale v sobě našli potřebnou energii a trefili i těžké střely. V hale byla skvělá atmosféra, to nám hodně pomohlo v závěru, kdy jsme zvládli některé složité akce a dotáhli zápas do úspěšného konce.

Erik Klepač – BK REDSTONE Olomoucko:

Jsem na náš tým hrdý. Do zápasu jsme vstoupili hodně dobře. Třetí čtvrtinu jsme zvládli lépe než v Ústí. I když se na nás Pardubice dotáhly, zůstali jsme silní a soustředění. Po posledním doskoku jsme dali vítězný koš a ubránili závěrečný útok Pardubic. Je to výborné, teď můžeme slavit.

Zpět na aktuality
14. 10. 2023