Olomoucko ztratilo v Ústí zápas po návratu z kabiny

Na třetí vítězství v řadě v Kooperativa NBL nedosáhli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V Ústí nad Labem v 6. kole soutěže prohráli 87:105, když o šanci na dobrý výsledek přišli ve třetí čtvrtině, v níž inkasovali čtyřicet bodů.

Náporem vstoupili do utkání na severu Čech překvapivě hosté, rychle vedli 9:1 a přinutili soupeře už po třech minutách sáhnout k oddechovému času. Domácí odpověděli sérii devíti bodů v řadě a otočili průběžný výsledek. Sluneta se dokonce odpoutala na rozdíl čtyř bodů, koncovka čtvrtiny už ale zase patřila Olomoucku, které dokázalo trestat chyby ústecké obrany a po deseti minutách vedlo 22:19.

První polovina druhé části patřila domácím. Jejich šňůru deseti bodů přerušila až v 15. minutě trojka Škrance. I v dalších okamžicích si hosté pomáhali střelbou z dálky a dokázali se dostat k tříbodovému náskoku (35:32) po ráně Tkadlece. V závěru poločasu se soupeři několikrát vystřídali ve vedení, do kabiny odcházeli za stavu 47:46 lehce spokojenější Ústečané, když jejich poslední střelu trefil z rohu Nábělek.

Vstup do druhého poločasu hostům nevyšel. Po sérii jedenácti inkasovaných bodů nabrali dvoucifernou ztrátu a domácí se naopak dostali do obrovské pohody. Dominovali pod oběma koši a ve 27. minutě už Olomoucko ztrácelo osmnáct bodů – 55:73.  Sluneta si čtvrtinu snů užívala. Deset minut před koncem vedla 87:65 a mířila za výhrou.

Hosté zápas nezabalili a na konci 35. minuty snížili na 77:91 po několika parádních koších Baileyho. Především díky tomu závěrečnou periodu vyhráli, na obrat to ale v tomto případě nestačilo.

Zpět na aktuality
11. 10. 2023