BK REDSTONE vyloupil hrad děčínských Válečníků

Téměř po celé utkání basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na palubovce děčínského vicemistra vedli a ustáli i závěrečný tlak domácích. Po dramatické koncovce vyhráli 75:74 a poprvé v sezoně slaví vítězství.

Nejlepší vstup do zápasu od začátku sezony předvedli hráči Olomoucka v Děčíně. Na úvodní koš Šturanoviče rychle odpověděl trojkou Škranc a od tohoto okamžiku byli hosté většinu čtvrtiny ve vedení. Po koši Baileyho vedli v polovině 7. minuty 19:13 a náskok šesti bodů udrželi až do konce desetiminutovky – 24:18. První body stihl zaznamenat i Roger Hemphill, který přišel do kádru na zkoušku.

Po dalších dvou minutách natáhl Butz vedení na 28:18 a v 15. minutě už to bylo 36:24 po nájezdu McBrayera. O několik okamžiků později ale potřetí fauloval Shawer a do té doby nejlepší střelec Hanáků musel na střídačku. Domácí toho využili ke snížení na rozdíl sedmi bodů, koncovka poločasu však opět patřila Hanákům, kteří po dvaceti minutách vedli 43:33.

Ve třetí čtvrtině domácí Válečníci v minulosti často otočili zpočátku nepříznivý výsledek. Jejich nápor ale hráči BK REDSTONE eliminovali skvělou obranou a týmovým výkonem na útočné polovině. Propracovali se až k průběžnému výsledku 57:43 v průběhu sedmadvacáté minuty. V závětu periody sice hosté přišli o vyfaulovaného Butze a dovolili soupeři snížit, přesto po závěrečné fáze vstupovali za příznivého stavu 60:52.

Domácí se v závěru dokázali po velkém tlaku vyrovnat na na 71:71 a zápas tak rozhodl Šturanovič. Děčínský pivot při rozehrávce Olomoucka přešlápl a daroval soupeři trestný hod, po následném faulu Feštr proměnil další dva trestné hody, jeden ještě vzápětí přidal  McBrayer. Poslední trojka Svobody už nic neřešila.

 

Zpět na aktuality
04. 10. 2023