BK REDSTONE v Kolíně doplatil na špatný začátek

Hodně nepovedená první čtvrtina rozhodla o porážce basketbalistů BK REDSTONE ve 2. kole Kooperativa NBL na palubovce Kolína. Utkání ztratili v poměru 73:82, když po deseti minutách prohrávali o dvaadvacet bodů a pak se marně snažili ztrátu zlikvidovat.

Hosté začátek zápasu nezvládli a ve 4. minutě prohrávali 4:14, když proměnili pouze dva ze sedmi pokusů a navíc soupeři dovolili tři útočné doskoky. Ani v dalších minutách si nepohlídali především střelce Novotného a ten už na konci šesté minuty měl na svém kontě jedenáct bodů. Ani oddechový čas Olomoucku nepomohl, Kolín hrál ve velkém stylu a propracoval se k vedení 32:10 po deseti minutách.

Od druhé části střetnutí hosté zlepšili obranu a nedovolili soupeři tolik opakovaných střel a chytli se i v útoku. Už po čtyřech minutách umazali ze svého manka osm bodů a v 18. minutě prohrávali jednociferným rozdílem. Nepohlídali si ale závěrečnou střelu Novotného a díky tomu v poločase prohrávali 33:44.

Také vstup do druhého poločasu hráčům BK REDSTONE utekl a museli likvidovat sedmnáctibodovou ztrátu. Po trojce Škrance ve 27. minutě snížili na 48:56, o další korekci je připravily některé špatně zvolené střely. V úplné koncovce periody navíc dovolili Čížovi tříbodovou akci a po koši s faulem před startem závěrečné desetiminutovky zaostávali o čtrnáct bodů – 50:64.

O možnost zdramatizovat koncovku se hosté připravili ztrátami na začátku čtvrté čtvrtiny, které Kolínští trestali z rychlých brejků. Necelých šest minut před koncem Medvědi odskočili až na 76:57 a vzali Hanákům definitivně naději na úspěch.

Zpět na aktuality
27. 09. 2023