V první lize budou hrát basketbalisté tří městských klubů

Ještě před začátkem Kooperativa NBL odstartovala první basketbalová liga, ve které startuje tým Basketbal Olomouc. V prvním kole hostoval na palubovce Snakes Ostrava a přivezl vítězství 95:54, když klíčový náskok patnácti bodů získal už na konci prvního poločasu.

V rámci spolupráce olomouckých klubu v sestavě vítězů nastoupili basketbalisté z BK REDSTONE Olomoucko, počítá se také se zapojením hráčů SK UP Olomouc. „Tímto způsobem se reálně propojují hned tři nejvyšší mužské soutěže v našem městě. V první lize nastupují méně vytížení hráči z Kooperativa NBL, do vyšší soutěže se zase dostanou kluci z druhé ligy. Všichni získávají zkušenosti, je to dobrý model,“ míní prezident BK REDSTONE Michal Pekárek.

V Ostravě pomohli k vítězství Lukáš Olbort, Dominik Žák a Erik Klepač, kteří jsou na soupisce BK REDSTONE a také nadějný Jan Grmolenský. Ten bude pomáhat i SK UP Olomouc, v rámci hostování zase za Basketbal Olomouc bude nastupovat kmenový basketbalista Univerzity Palackého Ondřej Uličný. „Spolupráce mezi kluby tím rozhodně není uzavřena. Je to způsob, jak se dá pomoci rozvoji basketbalu v celé Olomouci, to je náš společný cíl,“ říká Pekárek, podle něhož je propojení klubů patrné i na trenérském postu. „Hlavním koučem je Carter Vance, který je současně asistentem trenéra v BK REDSTONE.“

Zpět na aktuality
19. 09. 2023