Olomoucko chce zaplnit halu a hrát play - off

Třetí pokus o průnik do vyřazovací části soutěže čeká basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko. Výrazně obměněná sestava cítí šanci bojovat o lepší pozice než v předchozích dvou sezonách a současně věří, že výkony na palubovce naplní hlediště domácí Čajkarény.

„Po druhé špatné sezoně v řadě jsme se rozhodli hodně věcí změnit. Myšlenka jít českou cestou se nedala uskutečnit, protože domácích kvalitních hráčů není tolik, a když už jsou, bývají hodně drazí. Zvolili jsme proto cestu americkou. Máme zámořského kouče i asistenta pět amerických hráčů. Musím říci, že z přípravných zápasů mám dobrý pocit. Herní projev je hodně změnil, k lepšímu,“ tvrdí před startem sezony generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda,“ který prozradil dva cíle klub v novém soutěžním ročníku. „Hrát srdcem, abychom vyprodávali Čajkarénu a postoupit do play – off.“

Těsně před startem soutěže se objevily zprávy o finančních těžkostech Olomoucka, ty osvětluje prezident klubu a sportovní manažer Michal Pekárek. „Jde o věci, které se staly ještě před přesunem klubu z Prostějova. Jde o zanedbatelné částky a vůbec nesouvisí kabinou. Konkrétně šlo o třeba o zaplacení opravy auta nebo testy na covid. S vedením svazu jsme našli řešení. Ta informace byla nafouknutá. Hráčům nic nedlužíme,“ prohlásil Pekárek.

Hráči BK REDSTONE do nové sezony vstoupí pod vedením nového trenéra Andyho Hipshera, který dříve trénoval v Německu nebo Dánsku. „Začátek přípravy nebyl jednoduchý. Měli jsme nějaké zdravotní problémy, noví hráči přijížděli postupně a ta poslední je s námi týden. Ale postupně se zlepšujeme. Nechci v tuto chvíli říkat, jak na tom budeme na konci ročníku v tabulce. Ale budeme tvrdě pracovat, aby naše výkony byly co nejlepší,“ říká kouč.

Na první mistrovský zápas se celá sestava těší. Přípravné období bylo náročné a pauza od posledního soutěžního utkání dlouhá. „Basket děláme, abychom hráli. Proto se už nemůžeme dočkat, až to zase začne,“ přibližuje atmosféru v týmu kapitán Lukáš Feštr, který si pochvaluje náladu v kabině. „Noví kluci z Ameriky jsou veselí, mají rádi legraci, stejně jako čeští hráči. Sedli jsme si, bude to vidět,“ předpokládá Feštr.

Zpět na aktuality
19. 09. 2023