Klub čeká vnitřní sebereflexe, říká Libor Špunda

Podruhé za sebou obsadili v tabulce Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko jedenácté místo a vyhnuli se tak baráži. Před rokem za sebou nechali Jindřichův Hradec, letos Hradec Králové. A to je podle generálního manažera Libora Špundy málo. „Další Hradec už v lize není. Čeká nás velká vnitřní sebereflexe celého klubu. Před příštím ročníkem musíme všechno nastavit jinak,“ uvědomuje si Špunda.

Na výkonech klubu se jen obtížně hledají výraznější pozitiva. Nevyrovnané výkony v průběhu zápasů trápily celý klub i fanoušky. „Návštěvy paradoxně rostly. V hledišti bylo hodně dětí a mladých, to nás nabíjí. Příště jich chceme děkovat za přízeň výsledky a ne jen tím, že se zápasy konají,“ říká generální manažer BK REDSTONE.

Plusem sezony byl start basketbalistů v Alpe Adria Cupu, kde tým až do posledního duelu bojovat o postup ze skupiny. A také odhodlání mladých hráčů získat v kádru větší roli v příštím období. „Moc toho neodehráli, ale žili s týmem, na tréninku se zlepšovali. Určitě mají před sebou zajímavou budoucnost,“ míní Špunda, který má představu o charakteru příštího výběru. „Chceme si vzít příklad z olomouckých hokejistů. Podle jmen nemají úplně ty nejlepší hráče, ale během utkání žerou led, mají vyprodaný zimák i úspěchy. Takové typy hráčů budeme hledat i pro náš tým.“

Vedení klubu si uvědomuje, že se blíží zlomový ročník Kooperativa NBL. Basketbalisté potřebují získat na svoji stranu příznivce i klíčové partnery. „Hlavním sponzorům i generálnímu končí tříleté smlouvy. Máme od nich maximální podporu, dává jim smysl. Ale umím si představit, že by se jim nemuselo líbit, kdyby byli spojování s klubem, který je pořád předposlední. Budeme bojovat na několika frontách,“ uznává Špunda.

Zpět na aktuality
24. 04. 2023