BK REDSTONE se rozloučil porážkou s USK

V hodně prořídlé sestavě odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko poslední utkání sezony na půdě USK Praha. V sestavě chyběl Kněževič, Vučičevič, Halada nebo Welsch, přesto zbývající hráči odvedli dobrou práci a prohráli 91:104, když ještě dvě a půl minuty před koncem ztráceli jen tři body.

Během úvodních dvou minut proměnil Pipkins s Feštrem hned tři trojky a určili ráz první čtvrtiny. Hráči Olomoucka diktovali tempo a neustále byli ve vedení. Do konce periody zaznamenali dokonce patnáct bodů po střelách z dálky a tomu odpovídalo jejich vedení 24:17 po zahajovací čtvrtině.

K hostující kanonádě se postupně přidali také vysokoškoláci. Kvalitním zakončením se prezentoval Vyroubal, Vlk a Pipes a právě po jeho trojce USK otočil na 33:32 ve 14. minutě. Hráči Olomoucka ovšem měli připravenou odpověď. Feštr po dalších dvou minutách opět překlopil skóre na stranu Hanáků a o chvíli později další trojka Klepače natáhla náskok Hanáků na pět bodů, kteří se vepředu udrželi až do pauzy – 49:46.

Po přestávce Pražané udeřili, když patřičně využili menší rotaci svého protivníka. Olomoucko bojovalo, přesto se v obraně dopustilo série chyb. Navíc se přestalo dařit i střelcům a domácí se dostali až do patnáctibodového vedení. Čtvrtinu hráči BK REDSTONE zakončili při výsledku 65:77.

Na začátku závěrečné pasáže se vyfauloval Friday, přesto Olomoucko snížilo na 76:82 a mělo k dispozici další dvě střely. Své šance ovšem hosté nepoměnili. I tak se jim tři minuty před koncem podařilo snížit na 90:93, víc se však přiblížit nedokázali.

 

Zpět na aktuality
12. 04. 2023