Vítězné loučení BK REDSTONE s fanoušky

V předposledním kole nadstavby měli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko naposledy k dispozici domácí palubovku a s fanoušky se rozloučili výhrou 95:87, po které si definitivně zajistili účast v příštím ročníku Kooperativa NBL.

Olomoucko nezačalo špatně v útoku, problémy ale mělo pod vlastním košem, kde Hradec dostal hodně prostoru ke snadnému zakončení. Hostující Sokoli díky tomu na začátku 6. minuty vedli 19:13 a domácí kouč musel svým hráčům důrazně domluvit. Hanáci pak dokázali výsledek otočit a v jednom okamžiku vedli o tři body, po deseti minutách bylo ovšem skóre vyrovnané 27:27.

Ani vstup do druhé periody nevyšel týmu BK REDSTONE podle jeho představ. V polovině 14. minuty prohrával 34 :41, když inkasoval snadné body po hrubých chybách v obraně. Ztráta Olomoucka narostla až na deset bodů (35:45), až pak domácí přidali a dokázali náskok Královských sokolů vymazat. V poločase už vedli 53:52, když poslední chybu hostujícího Gogy v rozehrávce potrestal Welsch.

Po pouze domácí basketbalisté ještě chvíli vedli, pak ale hosty dostal z trestných hodů do těsného náskoku Cavallero. Sokoli drželi těsné vedení až do 28. minuty, kdy skóre otočil Kněževič a zahájil povedenou pasáž Olomoucka. Do konce čtvrtiny Hanáci soupeři odskočili a do poslední desetiminutovky vstupovali za příznivého stavu 76:69.

Náskok pak dokázali vyšroubovat až na jedenáct bodů, hosté ale ještě jednou dokázali odpovědět a snížili na 79:82 a měli míč. Následnou ztrátu ovšem trojkou potrestal Klepač, a když se stejný hráč trefil z dálky o chvíli později, dospělo střetnutí do poměrně poklidné koncovky.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

Dobrý zápas, docela neobvyklý. Věděli jsme, že záchranu přinese i poměrně vysoká prohra. Z tohoto pohledu to bylo zvláštní. Vyhráli jsme zaslouženě, na začátku zařídili důležité body Pipkins a Friday, v koncovce Kněževič a hodně dobré minuty odehráli čeští kluci Klepač, Žák nebo Welsch. Duel jsme zvládli. Bylo z toho vítězné loučení s fanoušky i záchrana. Všechno bylo OK.

Erik Klepač – BK REDSTONE Olomoucko:

Do hlediště přišlo nejvíc fanoušků za celou sezonu, chtěli jsme jim poděkovat výhrou, to se podařilo. Ale na začátku zápasu jsme byli lehce nervózní, postupně se to naštěstí lepšilo. Jsme rádi za každou výhru, tuto sezonu ale musíme hodit za hlavu a věřit, že to příště bude lepší.“

Adam Goga – Královští sokoli Hradec Králové:

Z naši strany to nebylo povedené utkání. Hráli jsme o svůj kredit, hlavně v obraně to bylo hodně špatné. Domácí byli od druhé čtvrtiny v klidu, protože věděli, že sezona pro ně prakticky končí. My jsme měli dát do zápasu mnohem více energie. V defenzivě se ukázalo, že se máme v čem zlepšovat.

Richard Kucsa – Královští sokoli Hradec Králové:

Během zápasu oboustranně útoky převyšovaly obrany. Dlouho jsme byli ve hře o vítězství, pak ale soupeř vyřešil některé situace lépe, než my a v důležitých okamžicích to zval na sebe bodový lídr Olomoucka. Soupeři proto musím pogratulovat k vítězství, nás čeká ještě hodně práce.

Zpět na aktuality
08. 04. 2023