BK REDSTONE ztratilo dramatický duel proti Slavii

Ani ve druhém domácím utkání v řadě basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nezvítězili. S pražskou Slavií prohráli 80:83, přestože během střetnutí dotáhli ztrátu šestnácti bodů a ještě dvě a půl minuty před koncem vedli.

Na začátku zápasu se domácím dařilo při střelba z dálky a po dvou trojkách vedli 8:1 a přinutili hostující střídačku k vybrání oddechového času. Na začátku 6. minuty přesto po bodech Kněžežiče získalo Olomoucko dvouciferný náskok 14:3, o který však rychle přišlo po následné slabší pasáži v útoku. Hosté se v jednom případě dostali až na rozdíl dvou bodů, výsledek 23:18 po první čtvrtině však stanovil Pipkins trojkou s klaksonem.

Vstup do následující periody naprosto ovládli Slávisté sérií 15:2, po níž se BK REDSTONE dostal do osmibodového deficitu. Ztráta domácího týmu narostla až na šestnáct bodů za stavu 31:46 tři minuty před pauzou. Hanáci pak sice snížili, v 19. minutě ovšem fauloval Friday, vzápětí se dopustil nesportovního faulu a kromě toho, že pro něj utkání skončilo, Slavia po sérii trestných hodů odskočila na 51:35. Olomoucko se přesto snažilo a dokázalo se dostat až ke stavu 41:51 po dvaceti minutách.

Po změně stran basketbalisté BK REDSTONE ukázali, že mají chuť skóre otočit a po třech minutách snížili na 44:51, když jejich ofenzivu táhl především Pipkins. Pražané si sice ještě jednou vzali zpět dvouciferný náskok, to už ale Olomoucko plánovalo útočnou ofenzivu. Pipkinse v důležitých okamžicích podpořil Vučičevič a Kněževič a právě po jeho trestných hodech BK REDSTONE otočil na 65:63 po třetí desetiminutovce.

Závěrečná pasáž přinesla obrovské drama, v němž se soupeři několikrát vystřídali ve vedení. Olomoucko mělo v jednom okamžiku náskok pěti bodů, v poslední minutě ale marně dotahovali minimální ztrátu. Necelé tři vteřiny před koncem Pipkins těžkou trojkou snížil na 80:81, to ovšem bylo maximum, kterého domácí v závěru dosáhli.

Luwane Pipkins – BK REDSTONE Olomoucko:

Byl to těžký zápas, ale i atraktivní. Hodně těžkých střel, pro diváky to bylo zajímavé. Měli jsme šanci zvítězit, ale nezvládli jsme úplnou koncovku. Chyběl kousek. Podařilo se mi dát hodně bodů, cítil jsem, že můžu být úspěšný. Ale nebylo z toho vítězství pro tým, proto z toho žádnou velkou radost mít nemůžu.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

Takových zápasů jsme v sezoně odehráli hodně. Vysoko jsme prohrávali, tým se ale dokázal vrátit. Tentokrát jsme se dostali až do vyrovnané koncovky, bohužel poslední střely ovládl hostující Trevor John. Chyběly nám některé individuality, místo nich dostali prostor další a odehráli dobré minuty. Aspoň to je pozitivum.

Pavel Beneš – SK Slavia Praha:

Musím pogratulovat soupeři. Dokázali se zvednou ve chvíli, kdy hodně prohrávali a navíc jejich výkon nebyl dobrý. Čtyřiadvacet minut hráli výborně, hodně nám zatápěli. Nám vyšel plán. My jsme chtěli nechat Pipkinse samotného, aby nedal míč spoluhráčům. Dal spoustu bodů, ale ostatní se nedostali tolik do hry. Nás zradily trojky, to nás stálo větší vítězství

Robert Rožánek – SK Slavia Praha:

Chyběl nám Dantez Walton, to bylo cítit. Domácí se chtěli v tomto utkání definitivně zachránit, proto to bylo těžké. Bylo to nahoru dolů, divákům se to muselo líbit. Vedli jsme o šestnáct bodů, pak jsme asi ztratili koncentraci. Ale příště si to musíme pohlídat, protože v play – off by se nám něco podobného nemuselo vyplatit.

Zpět na aktuality
01. 04. 2023