BK REDSTONE čeká další soupeř z Prahy

Druhý záchranářský mečbol budou mít basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v desátém kole nadstavby proti Slavii. Po USK přivítají podruhé za sebou pražského soupeře, také v tomto případě půjde o neoblíbeného protivníka. V předchozích pěti vzájemných duelech totiž Olomoucko dokázalo vyhrát pouze v jednom případě. V Čajkaréně se bude hrát 1. dubna od 18 hodin.

„Tu bilanci už nezvrátíme, ale chceme jí alespoň částečně vylepšit. Slavie má jistý postup do předkola play – off, její minulý zápas proti Hradci Králové, v němž tvrdě bojovala o vítězství až do konce ale ukazuje, že stále hraje naplno a v plné sestavě. Proto nás čeká těžký soupeř a potřebujeme podat opravdu kvalitní výkon, abychom mohli uspět,“ uvědomuje si trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

Pražané se dlouhodobě opírají především o výkony amerických legionářů, kteří jsou hlavními tahouny. Nejlepším střelcem je Dantez Walton, dvoucifernými bodovými příděly pravidelně Slavii pomáhají Trevor John a Adam Dworsky, který v zápasech rozdá svým spoluhráčům největší počet asistencí.

„Hodně důrazní umí být také v podkošovém prostoru, a když mají prostor, ukazují, že mají kvalitní střelbu z dálky. Klíčový proto bude náš výkon v defenzivě, kde máme mezery. Potřebujeme hrát týmově a vzájemně si vypomáhat. To je jediný způsob, jak můžeme dojít k vítězství,“ dodává Bujan.

Zpět na aktuality
31. 03. 2023