BK REDSTONE nestačil na USK Praha

Po sérii tří venkovních zápasů se basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko představili na domácí palubovce v utkání proti USK Praha a návrat do Čajkarény se jim nepovedl. Utkání 9. kola nadstavby prohráli 68:88 a na potvrzení záchrany Kooperativa NBL si musí minimálně jedno kolo počkat.

Přestože vysokoškoláci měli na soupisce pouze devět hráčů, bylo na začátku zápasu lepší, ve 4. minutě vedli 12:6 a po následující trojce Pipese přinutili domácího trenéra brát oddechový čas. I tak se domácí dostali několikrát do dvouciferného deficitu a tomu odpovídal stav 16:25 po deseti minutách.

Bodový rozdíl mezi soupeři se dlouho prakticky neměnil. Dvakrát se hráči BK REDSTONE přiblížili na sedm bodů, do většího náporu se však celek USK Praha dlouho nepustil. Minutu před pauzou se však díky bodům Feštra přiblížili na pět bodů a o chvíli později už Hanáci prohrávali pouze 34:36. Koncovka jim ale utekla, přesto drželi za stavu 34:40 naději na úspěch.

Hned po návratu na palubovku domácí košem Kněževiče snížili, v polovině 25. minuty ale po chybách obrany prohrávali 40:52, když pozdě přistupovali k hostujícím střelcům z dálky. Výkon Olomoucka měl sestupnou tendenci a po necelých sedmi minutách třetí čtvrtiny ztrácelo osmnáct bodů – 43:61. Pražanům stačilo čekat na další domácí chyby a bez problémů se propracovali k příznivému stavu 69:45 na konci třetí periody.

Přestože si to hostující kouč Francesco Tabellini jistě nepřál, jeho tým závěr utkání podcenil. Basketbalisté domácího celku snížili ve 36. minutě na 60:75 a za tohoto stavu navíc Pipkins neproměnil otevřenou trojku. Pak ale na druhé straně dvakrát zaúřadoval Pipes a bylo o vítězi definitivně rozhodnuto.

Francesco Tabellini – USK Praha:

Jsme pochopitelně hodně šťastní, protože jsme nebyli kompletní a chyběli nám důležití hráči. Přesto jsme podali dobrý výkon a vyhráli. Pro celý klub je důležité, že se dostali do hry mladí hráči Adam Kopřiva a Kryštof Havlíček a odehráli dobré minuty. Zápas si celý tým užíval, máme z úspěchu velkou radost.

Adam Kopřiva – USK Praha:

Utkání hodnotím kladně. Jsem rád, že se podařilo vyhrát v sestavě, kdy nám chyběla celá řada hráčů. Mám radost, že jsem mohl nastoupit a ukázat trenérům, co ve mně je. Byl to můj první vstup a dal sedm bodů, padla i trojka, můžu být jenom spokojený.“

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

„Pro nás to byl hodně těžký zápas, protože nám chyběl Moten a Halada, dva hráči základní rotace. Soupeře už na začátku nastartoval dobrým výkonem Pipes a k němu se přidali další. My jsme se trápili hlavně při střelbě z trojkové vzdálenosti, kde se nám podařilo proměnit pouze dva z jednadvaceti pokusů. Soupeři musím pogratulovat, vyhrál totiž naprosto zaslouženě.

Lukáš Feštr – BK REDSTONE Olomoucko:

Po vítězství v Hradci jsme byli možná až v příliš velkém klidu. Za mě to byla tragédie, co jsme předvedli. Nechci mluvit o USK, ale přijel v sedmi hráčích a neměl o co hrát a nakopali nám zadek. Jestli nebudeme hrát týmově v útoku i obraně a nepůjčíme si míč, tak to lepší nebude.

Zpět na aktuality
29. 03. 2023