BK REDSTONE chce razítko na záchranu

S přáním vylepšit si dosavadní špatnou bilanci vzájemných zápasů půjdou do utkání proti USK Praha basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v devátém kole nadstavbové skupiny A2, v němž se po třech venkovních zápasech vrátí na palubovku Čajkarény. Střetnutí se odehraje 29. března od 18 hodin, případné vítězství domácím přinese jistou záchranu. V předchozích čtyřech duelech pouze jednou zvítězili a ve dvou případech prohráli vysokým rozdílem.

„Vítězství v předchozím kole by nám mělo přinést potřebný klid. Jeden z nejdůležitějších zápasů jsme zvládli, to každému týmu dodá sebevědomí. Mohlo by nám pomoci i proti USK Praha. Chceme ukázat, že basketbal umíme a se silným soupeřem si to rozdat jako rovný s rovným,“ říká před zápasem proti vysokoškolákům trenér BK REDSTONE Olomoucko Tihomir Bujan.

Domácí míří za jedenáctou příčkou, která znamená jistou záchranu bez povinnosti absolvovat nevyzpytatelnou baráž. Tu si zahraje dvanáctý tým Kooperativa NBL. Tato pozice patří aktuálně týmu Královští sokoli Hradec Králové, na který má Olomoucko náskok dvou výher. Navíc pro Hanáky hovoří lepší poměr vzájemných zápasů. Východočeši by tak museli v posledních čtyřech duelech získat o tři výhry více, než BK REDSTONE.

„Vnímáme naši pozici v tabulce, je nadějná. Ovšem definitivně ještě záchranu jistou nemáme a proto potřebujeme vysokoškoláky porazit. Navíc chceme divákům dobrou hrou poděkovat za podporu v těžké sezoně,“ dodává Bujan.

Zpět na aktuality
27. 03. 2023