BK REDSTONE ztratil šanci v závěru poločasu

Na výhru nad Královskými sokoly v 6. kole nadstavbové části Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nenavázali. Na palubovce USK Praha prohráli 85:94, když rozhodující ztrátu nabrali ve druhé čtvrtině, ve které ztratili kontakt s důrazně hrajícím protivníkem.

Jako první se sice prosadil z dálky domácí Pipes, lepším týmem přesto byli v prvních minutách střetnutí o kousek hráči Olomoucka. Dokázali si několikrát pomoci trojkami a na konci šesté minuty díky tomu vedli 15:12. Vysokoškoláci se však dokázali zvednout a pomohla jim v tom série devíti bodů v řadě. Když po ztrátě v útoku dostali hráči USK možnost poslední střely čtvrtiny, prohrávali hráči BK REDSTONE 20:27.

Vysokoškoláci dlouho drželi náskok také v další části střetnutí. Ve 14. minutě však hosté proměnili několik rychlých akcí a snížili na 29:31. Následovala ale slabší pasáž a toho celek USK využil. Zlepšeným pohybem se dostal do snadných střel a v obraně donutil Hanáky ke ztrátám. Tomu odpovídal výsledek 51:33 pro pražský výběr po dvaceti minutách.

Po návratu z kabiny se Olomoucko sérií sedmi bodů probilo ke stavu 40:51, další jejich nápor ovšem zastavila trojka Pipese a právě tento přesný pokus vrátil vysokoškoláky do herní pohody. Dařilo se jim držel náskok, který si vypracovali do přestávky a z něhož do konce čtvrtiny hráči BK REDSTONE umazali jediný bod a prohrávali 54:71.

V závěrečné pasáži se Olomoucko marně snažilo o zázrak. Ve 38. minutě sice po úspěšné trojce Vučičeviče snížili hosté na 75:86, úplnou koncovku si však domácí sestava dokázala pohlídat.

Zpět na aktuality
11. 03. 2023