BK REDSTONE sestřelil sokoly, kde stovce chyběly čtyři body

Důležitý krok k záchraně Kooperativa NBL udělali basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v utkání s Královskými sokoly. Na domácí palubovce porazili Hradec Králové vysoko 96:70 a odskočili v tabulce svému soupeři na rozdíl dvou vítězství.

Hostující Sokoli trefili koš jako první, v dalším průběhu zahajovaci periody už ale většinou doháněli náskok Olomoucka, které v 5. Minutě vedlo 10:4. Basketbalisté Hradce Králové pak dokázali vyrovnat, vzápětí ovšem vrátil domácím vedení Kněževič, které hráči BK REDSTONE dokázali do konce čtvrtiny patřičně navýšit. Sokoli měli problémy se zakončením a tomu odpovídalo skóre 22:13 po deseti minutách.

Domácí basketbalisté i v dalších minutách pokračovali v kvalitní obraně, která vedla k rychlým brejkům a snadným bodům. Ve 13. minutě to proto bylo 36:16 a Královští sokoli brali oddechový čas. Po něm trefili dvě trojky, víc jim Olomoucko nedovolilo a po koši Žáka se domácí vrátili k nadějnému vedení 41:22. Východočeši se zlomit nenechali a dokázali se ještě přiblížit na rozdíl čtrnácti bodů. V závěru poločasu ale neuhlídali Vučičeviče, jehož trojka s klaksonem stanovila výsledek 49:32 po dvou čtvrtinách.

Po návratu z kabiny tým BK REDSTONE protivníka tvrdě zasáhl sérií sedmi bodů v řadě (56:32) a jeho nápor nezastavil ani oddechový čas soupeře. Chvílemi si vypracovali téměř třicetibodový náskok a zdálo se být rozhodnuto. Sokoli se ještě jednou pokusili vzeptřít osudu a snížili na rozdíl sedmnácti bodů, po třiceti minutách přesto prohrávali vysoko 53:75.

Právě konec třetí čtvrtiny ovlivnil výrazně i tu závěrečnou, v níž domácí sestava bez větších problémů držela vysoké vedení, i když trenér Tihomir Bujan postupně poslal na palubovku všechny hráče. Většina z nich pak bodově přispěla k šestému úspěchu v sezoně.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

Utkání jsme měli pod kontrolou od začátku do konce. Byl to od nás výkon plný energie, kterou donesli i noví hráči Luwane Pipkins a Dominik Žák. Průběh střetnutí jsme kontrolovali, přestože i my jsme měli dílčí problémy. Jalone Friday měl problém se zády, Darious Moten zase nasbíral rychle čtyři osobní chyby. Ale i to jsme zvládli, z toho mám radost, protože je to pro nás hodně důležité vítězství

Dominik Žák – BK REDSTONE Olomoucko:

Bylo to hodně důležité utkání, ve kterém jsme odvedli kus dobré práce především v obraně. Po třetí čtvrtině bylo rozhodnuto, koncovku jsme si pohlídali. Teď máme s Královskými sokoly lepší vzájemné zápasy a menší náskok, ale ještě to nic neznamená. Tím se nesmíme nechat nějak uchlácholit, ještě nás čekají další těžké zápasy.

Richard Kucsa – Královští sokoli Hradec Králové:

Budu stručný. Domácí víc chtěli. Náš problém je jinde a nad tím se musíme zamyslet. Charakterově jsme na tom byli v tomto utkání hodně zle, každý se musí zamyslet, co může pro tým udělat. Z výkonů vyvodím důsledky, z naší strany to bylo nedůstojné. Rozhodně máme na čem pracovat.

Ondřej Peterka – Královští sokoli Hradec Králové:

Těžko hodnotit takový zápas. V reprezentační pauze jsme se na něj chystali celých čtrnáct dní a pak zase dostaneme téměř sto bodů. Takhle prostě hrát nemůžeme. Je na nás strašná deka, potřebujeme se zvednout. Z naší strany to bylo strašné. Některé sekvence nebyly špatné, ale pak Olomoucko zase něco trefilo a to nás poslalo zase dolů. Pro oba to bylo důležité utkání, soupeř to zvládl lépe a nakročil k záchraně.

Zpět na aktuality
04. 03. 2023