BK REDSTONE přivedl posilu na rozhodující zápasy

Vedení BK REDSTONE Olomoucko získalo před klíčovými zápasy Kooperativa NBL novou posilu do sestavy. Do kádru přichází Luwane Pipkins 180 centimetrů vysoký rodák z Chicaga. Sedmadvacetiletý basketbalista má za sebou minimální herní pauzu, ještě v polovině února hrál soutěžní zápas za KK Gostivar v nejvyšší soutěži Severní Makedonie.

„Chtěli jsme angažovat hráče, který je v plném vytížení a ve formě a využili toho, že měl zájem posunout se to lepší ligy. Jde o komplexního a fyzicky odolného hráče, který nám může okamžitě pomoci,“ uvedl prezident a sportovní manažer BK REDSTONE Olomoucko Michal Pekárek.

Pipkins hrál čtyři roky NCAA za Massachusetts Minutemen a Providence Friars, následně působil v portugalském Galitos Barreiro a gruzínském BC Rustavi. Ve svém posledním angažmá v Severní Makedonii byl do svého odchodu nejvytíženějším hráčem a nejlepším střelcem s průměrem téměř osmnáct bodů na zápas.

„Může hrát na rozehrávce i křídle, což je výhoda. V každém zápase měl pět asistencí, k tomu jde o dobrého střelce ze střední i dlouhé vzdálenosti,“ dodal na adresu čerstvé posily BK REDSTONE Pekárek.

Zpět na aktuality
27. 02. 2023