BK REDSTONE ztratil zápas na Slavii ve druhé čtvrtině

Pouze deset vyrovnaných minut odehráli basketbalisté BK REDSTONE proti pražské Slavii ve 4. kole nadstavbové části Kooperativa NBL. Od druhé čtvrtiny za soupeřem zaostávali, i díky absenci rozehrávače Lukáše Feštra jim vázla kombinace a chyby kupili i na obranné polovině. Pražané toho využili k pohodlné výhře 96:81 a odskočili Hanákům v tabulce už na rozdíl čtyř bodů.

Proti Slavii měli hosté povedený začátek, jako první trefili trojku a právě po bodech Welsche šli do vedení 6:2. To ovšem dlouho neudrželi, protože domácí v následujících minutách zpřesnili hru a dvě minuty před koncem čtvrtiny získali náskok pěti bodů. Olomoucko rychle zareagovalo a na začátku desáté minuty vyrovnalo na 22:22. Hráči BK REDSTONE měli k dispozici také poslední střelu, kterou otočili na 25:24 po trojce Tkadlece.

Také vstup do druhé periody měli pod patronátem basketbalisté BK REDSTONE. Ve 12. minutě vedli 29:26, o náskok ale přišli po sérii osmi inkasovaných bodů v řadě. Tři a půl minuty před pauzou prohrávali 34:42, a protože v útoku neproměnili několik nadějných pokusů a pod vlastním košem naopak soupeři dovolili opakované střely po útočných doskocích, prohrávali v poločase 37:56.

Po návratu z kabin se Slavia rychle přidala další tři body a hostující hráči ještě více znejistěli při zakončení. První body zaznamenali až ve 26. minutě, když za stavu 37:66 proměnil trestné hody Halada. Další narůstání manka hosté dokázali zastavit, přesto do poslední části vstupovali za nepříznivého stavu 52:76.

V závěrečné pasáži domácí lehce polevili v koncentraci, čehož Olomoucko využilo k úpravě bodového rozdílu. Ve 37. minutě Moten snižoval na 74:89, do potíží už ale hosté svého protivníka nedostali.

Zpět na aktuality
18. 02. 2023