BK REDSTONE na vysokoškoláky nestačil

Vítězství v Hradci Králové basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ve třetím kole nadstavby nepotvrdili. Na domácí palubovce prohráli s USK Praha 77:96, když nezvládli především začátky obou poločasů.

Na úvodní koš USK rychle odpověděli Friday, to ale byla na dlouho poslední radost Olomoucka. Hosté totiž měli v sestavě excelentního střelce Okaura, který se na utkání parádně vypsal. V první desetiminutovce strávil na palubovce sedm a půl minuty a za tuto dobu nasypal Hanákům osmnáct bodů. Především jeho zásluhou vedli vysokoškoláci 33:18 po první části střetnutí.

Ve druhé periodě se karta obrátila. Ještě ve 23. Minutě sice BK REDSTONE prohrával o devatenáct bodů 21:40, pak ale začala jeho skvělá stíhací jízda. Hosté naprosto vypadli z konceptu, vršili ztrátu za ztrátou a hráči Olomoucka to dokázali potrestat. Na začátku 19. minuty bylo dokonce po trojce Vučičeviče vyrovnáno na 47:48, Pražané sice odpověděli, přesto v poločase vedli o jediný bod.

Ani začátek druhého poločasu domácím nevyšel. V rychlém sledu inkasovali deset bodů v řadě a sami neproměnili pět pokusů za sebou. Rychle prohrávali 47:58, až pak nápor soupeře zastavili. V několika případech dokonce stáhli svoji ztrátu pod deset bodů, do poslední čtvrtiny ale přesto vstupovali za nepříznivého stavu 69:82.

V závěrečné fázi dlouho pokračovalo střelecké trápení BK REDSTONE. Během čtyři minut zaznamenali pouhé tři body. Pět minut před koncem hostující Pipes upravil po střele zdálky na 88:72 a pak už Olomoucko nenašlo sílu na odpor.

Zpět na aktuality
15. 02. 2023