Konečně! Olomoucko ukončilo sérii neúspěchů

Po šesti zápasech se basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko dočkali vítězství. Ve druhém utkání nadstavbové části Kooperativa NBL vyhráli na půdě Královských sokolů 97:72. Hradec Králové porazili poprvé v sezoně a osamostatnili se na jedenáctém místě tabulky.

Na první koš Sokolů Hanáci odpověděli sérií devíti bodů a získali zajímavý náskok, který v průběhu čtvrtiny ještě dokázali vylepšit. V 5. minutě měli dokonce k dispozici dvouciferné vedení 15:4. Domácí korigovali a přiblížili se na sedm bodů, pak ovšem opět dokázali bodovat basketbalisté BK REDSTONE a spokojenější byli i po první čtvrtině, kterou vyhráli 27:21.

Hned po začátku té následující Vučičevič proměnil trojku, další dvě snadné pozice ale Olomoucko neproměnilo a Hradec Králové se začal pomalu přibližovat. V 16. minutě Peterka střelou z dálky vyrovnal na 35:35 a vzápětí otočil skóre na domácí stranu Škranc. Konec poločasu ovšem už opět patřil hostujícímu výběru, který závěrečných 150 vteřin vyhrál 12:2 a poločas ovládl v poměru 50:42.

Na začátku třetí čtvrtiny vedení BK REDSTONE navýšil Kněževič a Friday a od té doby na několik minut rozdíl mezi soupeři osciloval mezi devíti a jedenácti body. Východočeši se ovšem opět dokázali vrátit a snížili na šest bodů. Závěr čtvrtiny byl však ve znamení trojek Halady a Feštra, a díky tomu hosté před poslední částí vedli 71:61.

Čtvrtá čtvrtina dlouho nabízela především úpornou bitvu obran. Více se dařilo Olomoucku, které odskočilo na 76:63 sedm minut před koncem. Už o dvě minuty později vedlo dokonce o osmnáct bodů a cenný úspěch si vzít nenechalo.

Zpět na aktuality
11. 02. 2023