Začátek nadstavby se nepovedl

Hodně nepovedený vstup do nadstavbové skupiny A2 prožili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Na domácí palubovce prohráli s pražskou Slavií 79:84, když v průběhu utkání ztráceli až osmadvacet bodů a k soupeři se výrazně přiblížili až v závěru.

Skóre otevřel trojkou Friday a naznačil, jakým směrem se bude první čtvrtina ubírat. Trefovali se totiž především střelci z dálky. V sedmé minutě domácí prohrávali 11:26 a do té doby padlo jednadvacet bodů právě po zakončení zpoza oblouku. Další přesné střely přidávali především hosté, kteří si dokázali vypracovat volné pozice. Po deseti minutách tak domácí prohrávali 15:32, když zaostávali hlavně v obraně.

Pražané ovládli palubovku také na začátku druhé části utkání a ve 12. minutě už vedli 37:17 po tříbodové akci Dworskeho. Hráčům Olomoucka chyběla patřičná jiskra, a přestože bojovali, dokázali se do konce poločasu přiblížit jen na stále vysoký rozdíl patnácti bodů – 37:52.

Hned po návratu na hřiště si hosté vzali zpět náskok dvaceti bodů a současně vzali Olomoucku další porci sebevědomí, což se projevilo i v dalších minutách. Slavia hrála v pohodě a v klidu využívala další možnosti na zakončení. Dvě minuty před koncem čtvrtiny vedla dokonce 76:48 a do poslední periody domácí vstupovali za krajně nepříznivého stavu 55:77.

Do poslední části ovšem vstoupili domácí sérií sedmi bodů a vycítili šanci s výsledkem ještě něco udělat. Ve 37. minutě už Halada trojkou snižoval na 73:81 a další dva body umazal Friday. Vzápětí ale na druhé straně odpověděl trojkou Walton a připravil tým BK REDSTONE o zbytek naděje na obrat.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

O naší porážce se rozhodlo už v první čtvrtině. Soupeř trefil celou řadu střel, hlavním problémem ale byla naše obrana. Byli jsme všude pozdě, Slavie nás dokázala potrestat. Po takovém začátku šlo naše sebevědomí hodně dolů, táhlo se to s námi i ve druhém poločase. Zlepšení přišlo až v závěru. Během posledních deseti minut se ukázalo, že umíme bránit. Tak ale musíme hrát od začátku.

Marek Welsch – BK REDSTONE Olomoucko:

Dostali jsme se opět do velkého deficitu, to je náš problém. Začali jsme zase hrát pozdě a velkou ztrátu se už nepodařilo dotáhnout. Musíme si to rozebrat na videu a rychle zapomenout, protože už v dalším kole nás čeká minimálně stejně důležité utkání s Hradcem Králové.

Pevel Beneš – SK Slavia Praha:

Vyhráli jsme zaslouženě, nakonec to bylo o méně bodů, než mohlo. Tři čtvrtiny jsme byli výrazně lepší. Hráči dělali, co měli. Nějakých dvanáct minut před koncem ale kluci pod vlivem nějakého opojení přestali hrát a plnit pokyny a taktiku. Je to pro nás velké ponaučení. Musíme hrát celých čtyřicet minut, ne nějakých pětadvacet.

Radek Pumprla – SK Slavia Praha:

Kdyby utkání skončilo po třiceti minutách, byl bych naprosto spokojený. Po fiasku na USK jsme se prezentovali naší hrou. Pak jsme ale možná v hlavě přepnuli a mysleli si, že už je vítězství v kapse. Na dlouhý útok jsme v závěru hrát nechtěli. Přestali jsme však běhat a hrát, to co nám jako mladému týmu svědčí.

Zpět na aktuality
08. 02. 2023