BK REDSTONE vzdoroval favorizovanému Ústí až do poslední minuty

Hodně napínavý průběh nabídlo utkání 20. kola Kooperativa NBL mezi BK REDSTONE Olomoucko a ústeckou Slunetou. Domácí měli šanci na vítězství, nakonec ale prohráli těsně 86:93 a přišli o možnost ukončit osmizápasovou vítěznou sérii Severočechů.

Domácí v první čtvrtině drželi krok až do páté minuty, kdy byl stav vyrovnaný 12:12. Hosté, kteří se doázali prosadit ze hry i po faulech z trestných hodů pak oskočili na rozdíl šesti bodů a v nadějném vedení se udrželi až do konce čtvrtiny (20:27).

Po pauze rychle snížil trojkou Vučičevič, Sluneta ale prakticky vzápětí natáhla svůj náskok na rozdíl devíti bodů a ten držela až do 17. minuty, kdy BK REDSTONE po ofenzivním vzepětí snížil na 40:44. Závěr poločasu ale Hanáky nezastihl v ideální koncentraci. Po zbytečných ztrátách v útoku několikrát inkasovali a tomu odpovídal stav 44:51.

Po přestávce Olomoucko snížilo rozdíl pěti bodů, na začátku 25. minuty přesto prohrávalo 50:60 po trojce Svejcara. Dvouciferný náskok si Sluneta s krátkými přestávkami držela i v následujících okamžicích a navíc byla několikrát úspěšná při střelbě za tři body. Chvílemi vedla až o dvanáct bodů, na konci čtvrtiny ale polevila. Olomoucko snížilo na 65:72 a udrželo si naději na obrat výsledku.

Do poslední čtvrtiny ale domácí vstoupili potrestanou ztrátou a opět nabrali dvouciferné manko. Ve 33. minutě ale dokázali snížit na 71:75 a odpíchli se k velkému náporu. Ve 36. minutě se po koši Feštra dostali do vedení 82:81, Sluneta však odpověděla sérii sedmi bodů a potvrdila formu z posledních týdnů.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

Na to, v jakém jsme byli stavu, jsme odehráli kvalitní utkání. Chyběl zraněný Friday, v týdnu kvůli nemoci vynechal některé tréninky Welsch a Heinzl. Chvíli chyběl Halada. Přesto jsme drželi krok se soupeřem, který hraje v poslední době opravdu dobře a v závěru jsme i chvíli vedli. Koncovka nevyšla podle našich představ, docházely nám síly. Ale když tak budeme pokračovat, výhry přijdou.

Filip Halada  - BK REDSTONE Olomoucko:

Opět nám nevyšel začátek zápasu. Nevím, proč v prvních čtvrtinách nehrajeme s takovou energií, jako v těch posledních. Mělo by to být naopak. Taková porážka pochopitelně mrzí, chyběl kousek. Je to ale stále jen sport. Aktuální životní radost mi to nezkazí. Narodil se mi první syn a jsem nejšťastnější chlap na světě.

Jan Šotnar – BK Sluneta Ústí nad Labem:

S vítězstvím jsem spokojený, horší je to s předvedeným výkonem. V útoku to bylo dobré. Měli jsme ale velké problémy v obraně, kde hráči prostě nedokázali patřičně zatáhnout šrouby. Nemůžeme si myslet, že se soupeř porazí sám. Olomoucko má kvalitní hráče a nepatří na příčky, na kterých se v tabulce nachází. V příštím týdnu se musíme hlavně mentálně vrátit k tomu, co jsme hráli v předchozích zápasech. Čeká nás Opava a Pardubice, na tyto týmy by takový výkon nestačil.

Ladislav Pecka - BK Sluneta Ústí nad Labem:

Věděli jsme, že Olomoucko má dobré hráče, kteří se jen nemůžou chytit. Svoji kvalitu v zápase ukázali. Vůbec to nebylo jednoduché utkání, koncovku jsme urvali nějakou zkušeností. Vítěznou sérii neřeším, jdeme zápas od zápasu, zajíci se budou počítat až po honu. Každopádně máme nejlepší tým za dobu, co tady jsem.“

Zpět na aktuality
21. 01. 2023