BK REDSTONE neodolal trojkové palbě Pardubic

Po vítězství nad USK Praha basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko tvrdě narazili v Pardubicích. Po doplnění sestavy byla nesehranost patrná především v obraně a výsledkem byla těžká porážka 70:108, v níž hosté inkasovali šestnáct trojek.

Olomoucku vůbec nevyšel začátek utkání. Už ve 3. Minutě prohrávalo 2:12 a mělo na svém kontě čtyři osobní chyby. Ke zlepšení došlo až po prostřídání základní sestavy. Zlepšená obrana a komunikace v útoku zastavila domácí nápor, přesto Pardubice držely dvouciferné vedení až do konce první čtvrtiny – 29:18.

Po pauze ale hráči BK REDSTONE až příliš často chybovali pod vlastním košem. Po trojce Feštra sice snížili v průběhu 15. minuty na 33:40, v dalších pěti minutách ale inkasovali sedmnáct bodů a sami zakončili přesně dva útoky a tři trestné hody. V poločase tak prohrávali vysoko 40:57 a měli o čem přemýšlet.

Ani vstup do druhého poločasu se hostujícímu výběru vůbec nepovedl. Domácí dlouho těžili z výborné úspěšnosti trojkových pokusů a ve 25. minutě už vedly o třicet bodů při stavu 76:46. Pak sice některé pokusy skončily na obroučce, přesto Hanáci prohrávali po třetí čtvrtině vysoko 56:85. Za rozhodnutého stavu si domácí užívali vysoký náskok a bez problémů poprvé v sezoně pokořili hranici stovky.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

Na hřišti byly dva rozdílné týmy. Pardubice hrály opravdu dobře, trefovaly se z dálky. Jejich úspěšnost hovoří za všechny komentáře. Domácí si vítězství zasloužili. Pro nás bylo složité hrát s novými kluky, útoky nebyly tak plynulé. Potřebují se zapracovat do našich systémů, pak to bude určitě lepší.

Darious Moten – BK REDSTONE Olomoucko:

K takovému zápasu se nedá nic říct, není do hodnotit. Nezbývá než myslet na příští zápas a věřit, že to bude lepši. Rozhodla přesná střelba Pardubic, která proměnila své pokusy. Když se soupeř dostane do takové pohody, je těžké jej zastavit.

Zpět na aktuality
14. 01. 2023