BK REDSTONE porazil USK po senzačním obratu

Čekání na první letošní vítězství ukončili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v dohrávce 5. kola Kooperativa NBL proti USK Praha. Domácí vysokoškoláky porazili díky skvělé koncovce 84:78, přestože v průběhu druhého poločasu prohrávali chvílemi až o osmnáct bodů.

Úvodní pětiminutovka byla naprosto vyrovnaná, čemuž odpovídalo skóre 8:8. Hosté pak v rychlém sledu proměnili dva útoky a přinutili domácí střídačku při průběžném výsledku 8:12 k vybrání oddechového času. Po sérii šesti bodů se Olomoucko dostalo do útoku, po polevení v obraně však rychle prohrávalo 14:20 v polovině 9. minuty. V závěru čtvrtiny dokázali opět vyrovnat, z vedení 22:20 se přesto mohli na konci desetiminutovky radovat basketbalisté USK.

Ve druhé části střetnutí byli domácí až příliš často nedůrazní v rozehrávce a zbrklí při zakončení. Toho vysokoškoláci dokázali několikrát využít. Úspěšní byli především při střelách z dálky. Do poločasu proměnili hned devět trojek a na to Olomoucko nedokázalo odpovědět. Po dvaceti minutách tak Hanáci prohrávali 38:49.

Po změně stran tým USK pokračoval v přesné střelbě z dálky, rychle proměnil tři trojky a ve 23. minutě už domácí ztráceli osmnáct bodů – 40:58. Ve složité situaci se zvedli a pomohla k tomu dobrá obrana. Do konce čtvrtiny soupeři dovolili už jen pět bodů, sami dokázali být produktivní, snížili na 59:63 a zajistili si šanci bojovat v závěrečné pasáži o vítězství.

Téměř okamžitě po zahájení poslední čtvrtiny se domácí dvakrát přiblížili na rozdíl dvou bodů, k vyrovnání jejich snaha nevedla. Naopak po chvilce nepozornosti hosté opět odskočili až na rozdíl devíti bodů (63:72). Závěr ale patřil Olomoucku. Neuvěřitelným způsobem dokázali zlikvidovat své manko, ve 39. minutě se po dlouhé době dostali do vedení po trojce Williamse, a přestože Pražané ještě jednou vyrovnali, senzační obrat dotáhli k cennému úspěchu.

Zpět na aktuality
11. 01. 2023