Basketbalisté touží oplatit USK nedávnou porážku

V dohrávce 5. Kola kooperativa NBL přivítají basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na domácí palubovce celek USK Praha. Právě na tohoto soupeře narazili v prvním utkání letošního roku a prohráli o dvaadvacet bodů. V Čajkaréně mají možnost vysokoškolákům tuto lekci oplatit. Hrát se bude 11. ledna od 18 hodin.

„Předchozí zápas máme ještě v čerstvé paměti a není to příjemná vzpomínka. Soupeř ukázal, v čem je jeho přednost. Byl lepší v agresivitě, aktivní obraně a měl více energie. V tom se musíme USK vyrovnat, jedině tak máme šanci pomýšlet na lepší výsledek, než minule,“ uvědomuje si kouč Olomoucka Tihomir Bujan.

Vysokoškoláci naposledy nastoupili proti Opavě a v utkání s úřadujícím vicemistrem sahali po vítězství. Ještě čtyři minuty před koncem vedli a prohráli až po nesmírně dramatické koncovce 93:95. V extrémně vyrovnaném středu tabulky se přesto stále rvou o postavení v horní polovině tabulky.

„Oběma týmům jde o hodně. My potřebujeme opravdu nutně zabrat a dotáhnout se bodově na Slavii a Hradec Králové. Musíme se soustředit výhradně na náš výkon a hrát minimálně tak, jako naposledy s Brnem. Optimálně ještě lépe bez některých zbytečných chyb,“ přeje si trenér Bujan.

Zpět na aktuality
09. 01. 2023