BK REDSTONE potrápil lídra tabulky

Na půdě vedoucího celku Kooperativa NBL z Brna basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko rozhodně ostudu neudělali. S favoritem ještě v poslední čtvrtině prohrávali pouze o osm bodů, přesto prohráli 73:90 a stále čekají na čtvrté vítězství v sezoně.

Brno hned v úvodu ukázalo, že hraje opravdu rychlý basketbal a s tím měli zpočátku hostující basketbalisté velké problémy. Ve dvou případech nestačili včas přistoupit k domácím střelcům z dálky a v průběhu 6. minuty prohrávali 7:13. Olomoucko se sice dostalo na rozdíl dvou bodů, vzápětí ovšem nabralo větší ztrátu. V posledních šesti vteřinách ale zaznamenalo čtyři rychlé body a snížilo na 21:25.

Velký favorit utkání využíval větší rotaci k pravidelnému střídání a držení vysokého tempa, jeho soupeř ale dlouho držel krok. Ještě v polovině 15. minuty celek BK REDSTONE prohrával pouze 30:33, v závěru druhé čtvrtiny však poprvé nabral dvoucifernou ztrátu a na poločasový stav 39:47 snížil až po tříbodové akci Williamse.

Třetí čtvrtinu odstartovaly čtyři body Welsche, a ty daly Hanákům naději na obrat. V polovině čtvrtiny se Brno nadechlo k náporu. Akce Půlpána a Chatmana přinesly stav 60:49. Ve 27. minutě zvedl prapor hostů první úspěšnou trojkou v zápase Feštr (60:54), komplikace přesto lídr tabulky nepřipustil. Do poslední čtvrtiny týmy vstupovaly za stavu 73:60 pro Brno.

Ještě necelých sedm minut před koncem hráči BK REDSTONE po trojce Welsche snížili na 67:75, ve zbývajícím čase ale dokázali přidat pouze šest bodů, což na lépe střílejícího soupeře nemohlo stačit.

Tihomir Bujan: Gratulace domácím, byl lepším týmem. Brno má velkou kvalitu, není divu, že jsou na prvním místě tabulky. My jsme hráli nejlépe ,jak jsme mohli, v některých momentech jsme byli dobří, někdy jsme udělali mnoho chyb, které soupeř dokázal potrestat.

Lukáš Feštr: Myslím si, že utkání jsme odehráli lépe než s USK, ale bohužel to nestačilo. Brno je ve formě, je těžké hrát proti nim, když uděláte tolik chyb, jako jsme udělali my. Darovali jsme jim hodně jednoduchých košů. Opticky to vypadá, že Brno vyhrálo v pohodě, ale myslím si, že 25 minut jsme byli vyrovnaným soupeřem. Udělali jsme mnoho chyb a Brnu darovali jednoduché koše a ten výsledek vypadá tak jak vypadá.

Zpět na aktuality
08. 01. 2023