BK REDSTONE v Alpe Adria Cupu končí

Sen basketbalistů BK REDSTONE po postupu do další fáze evropského Alpe Adria Cupu se rozplynul po utkání 5. kola soutěže proti Ilirii. Proti Slovincům potřebovali nutně zvítězit, z palubovky ale odešli poraženi 69:79, když se trápili především na útočné polovině.

Olomoucko šlo rychle do vedení 4:0, hosté ale vzápětí sérií osmi bodů v řadě ukázali, že nepřijeli pouze na výlet. Slovinský celek hrál s lehkostí, která odpovídala mladé sestavě, a nenápadně začal domácímu týmu bodově unikat. Největší zásluhu na tom měl elitní střelec Ilirie Klobučar, který stačil v první čtvrtině zaznamenat osm bodů. V průběhu 9. minuty už Hanáci prohrávali 11:19, a do konce čtvrtiny ze své ztráty umazali tři body (14:19).

Ve druhé části duelu se domácí střelci trápili. V rozmezí 11. a 16. minuty zatížili konto soupeře pouze pěti body, prohrávali 19:24 a neměli na svém kontě ani jednu úspěšnou trojku. Pak se přece jen zlepšili, když proměnili několik rychlých útoků. Ke svému soupeři se přiblížili na 29:33, a před druhým poločasem tak ztráceli pouhé čtyři body.

Vstup do třetí čtvrtiny Olomoucku absolutně nevyšel. Iliria využívala okénka v domácí defenzivě a sérií čtrnácti bodů v řadě si vypracovala velký náskok. BK REDSTONE dokonce ve 25. minutě prohrával 31:50, pak ale dokázal zabrat a snížil na rozdíl devíti bodů. Jeho nápor ovšem netrval dlouho, zastavil jej šesti body v řadě Pajič a deset minut před koncem byli při vedení 56:41 blíže hosté.

Hráči Olomoucka se nechtěli s nepříznivým stavem smířit a ve 36. minutě se přiblížili na 56:63 pro trojce Feštra. O minutu později dokonce ztráceli jen šest bodů, víc jim však soupeř nedovolil, vzal si zpět dvouciferný náskok a v koncovce už domácí do žádného náskoku nepustil.

Tihomir Bujan – BK REDSTONE Olomoucko:

Citelně nám chyběl zraněný Moten, Kněževič po návratu z marodky nastoupil bez tréninku a to vše se pod výsledek podepsalo. V útoku to nebylo dobré, přesto jsme v poločase ztráceli jen čtyři body. V kabině jsme si řekli, co chceme hrát, zůstalo ale pouze u slov. Za Ilirii poprvé nastoupil rozehrávač Arslanagič, kterého znám z chorvatské ligy. Tým skvěle dirigoval, byl hlavním tahounem a my jsme jej nedokázali odstavit od míče.

Jakub Skalička – BK REDSTONE Olomoucko:

Neuvěřitelně jsme se trápili, hlavně na začátku druhého poločasu nás soupeř přehrál a získal dvouciferné vedení. Slovinci mají mladý tým s hodně šikovnými hráči a to u nás ukázali. V důležitých okamžicích dali čtyři těžké trojky a tam se rozhodlo o výsledku.

Zpět na aktuality
06. 12. 2022