Statečný boj BK REDSTONE na palubovce mistra

Solidní utkání odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na půdě nymburského šampiona v 11. kole Kooperativa NBL. Dlouholetý český hegemon zvítězil 96:83, jeho očekávané vítězství se však nerodilo tak snadno, jak by si představoval. Ještě deset minut před koncem totiž BK REDSTONE prohrával pouze o osm bodů.

Olomoucko se v Polabí muselo obejít bez svého nejlépe doskakujícího hráče Sretena Kněževiče, kterého vyřadilo zranění. Přesto v úvodu získalo vedení 14:7 a první čtvrtinu ztratilo 18:25. Do poločasu hostující ztráta narostla na třináct bodů a za stavu 38:51stále bylo o co hrát.
Na hranici momentálních fyzických schopností vytáhli svůj výkon Hanáci ve třetí čtvrtině. Ze svého manka umazávali bod za bodem a ve 29. minutě na 61:66 snižoval Heinzl. Pak ale pěti body v řadě ukončil čtvrtinu Rylich, a když na začátku té poslední proměnil Simmons dvě trojky v průběhu jediné minuty, bylo rozhodnuto.

Tihomir Bujan - BK REDSTONE Olomoucko
„Nymburk byl lepší. My se snažili, i když nám chybí Stamenkovič a tentokrát i Kněževič. V určitých momentech jsme hráli dobrý basketbal, ale nedařilo se nám udržet koncentraci po celých 40 minut. A to na Nymburk nestačí. Ve třetí čtvrtině jsme se dotáhli na pět bodů, ale pak jsme udělali chyby plynoucí z únavy. A Nymburk toho využil a potrestal nás.
Já nemám rád porážky. Samozřejmě je to lepší, než kdybychom tu dostali o 20 a více bodů, ale nemohu být spokojený, když jsme prohráli. V současné době nemáme na to, abychom se měřili s Nymburkem, to je realita, ale chtěl jsem po hráčích, aby hráli dobrý basketbal. V některých pasážích jsme ho hráli, ale v jiných bylo mnoho chyb. To samé se nám stalo před třemi dny v Alpe Adria Cupu proti Vídni. Nějakých 25 minut jsme hráli dobře, ale v takových zápasech je třeba hrát 40 minut. A to jsme dnes nesplnili.“

Dominik Heinzl – BK REDSTONE Olomoucko:
„Podali jsme slušný výkon, jen jsme si měli lépe hlídat míč. Devatenáct ztrát je číslo, které nám moc nepomohlo. Na druhou stranu jsme měli solidní doskok, kde byly statistiky vyrovnané. A to jsme hráli bez našeho nejlepšího doskakovače Kněževiče, což bylo na jednu stranu dobré, že jsme dostali jeho minuty. Na druhu stranu nám chybí hráč do rotace. V těchto dnech máme hodně nabitý program, a tak jsme dnešní běhavější zápas v nohách cítili. Možná se tím dají vysvětlit i některé ztráty, které byly z té únavy. Prohra o 13 bodů je možná pro nás dobrý výsledek, ale do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Po vítězstvích proti Opavě nebo Děčínu jsme chtěli zkusit i v Nymburce vyhrát. Nepovedlo se, tak možná příště.“

 

Zpět na aktuality
03. 12. 2022