Play – off je jasným cílem basketbalistů BK REDSTONE

Přímý postup do vyřazovací části sezony, tedy účast v nadstavbové skupině A1, je cílem basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko před startujícím ročníkem Kooperativa NBL. Ambicím odpovídalo posílení týmu, do kterého během letní přestávky přišlo hned šest nových hráčů.

„Uvědomujeme si, že to rozhodně není malý cíl, ale chceme tým posouvat nahoru. Udělali jsme maximum, aby se povedl. Premiérově budeme hrát také evropský Alpe Adria Cup, a přestože máme ve skupině těžké soupeře, nechceme být do počtu,“ prohlásil prezident a sportovní manažer klubu Michal Pekárek.

Na sezonu je klub připravený po všech stránkách, což potvrdil také generální manažer Libor Špunda. „Rozpočet je naplněný, velký podíl na tom má náš titulární partner, který podpořil také naši účast v pohárech. Chce být vidět ve středoevropském regionu,“ řekl Špunda, podle něhož se klub připravený i na případné komplikace spojené s aktuální energetickou situací. „Máme výhodu, že Čajkaréna je zároveň školní tělocvična. Topit se tam musí průběžně kvůli žákům. Náklady jistě vzrostou, to ale zvládneme.“

S klubovými ambicemi souhlasí trenér Miljan Čurovič, byť příprava neprobíhala úplně optimálně. „Měli jsme několik nemocných a zraněných. Bylo třeba vyměnit americké posily. Komplikací bylo hodně, za dva až tři týdny bychom ale měli být v plné formě a budeme se prát umístnění v první šestce,“ věří Čurovič.

Nový soutěžní ročník v dobré náladě vyhlíží celá sestava BK REDSTONE. „Nálada je bojovná, všichni se na začátek sezony těší. Každý sportovec je rád, když má přípravu za sebou a začne se hrát,“ nastínil náladu v kabině kapitán Lukáš Feštr.

Zpět na aktuality
30. 09. 2022